• İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C

Şair ve fikir adamı Necip Fazıl anıldı

Şair ve fikir adamı Necip Fazıl anıldı
Büyük şair için ölümünün 33. yılında anma programları düzenlendi. Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Arıcan, “Necip Fazıl Anadolu fikriyatını tüm dünyaya haykırdı” dedi

Türk edebiyatının en önemli temsilcilerinden Necip Fazıl Kısakürek, ölümünün 33. yılında anıldı. Üsküdar Belediyesi'nce gerçekleştirilen anma programında Kısakürek'i anlatan tarihçi-yazar Mustafa Armağan, "Necip Fazıl deyince aklıma bir dava adamı, bir şair ve iyi bir hatip geliyor. Bu üç özelliği kendi dünyasında bütünleştirmiş olması, daha sonraki nesiller üzerinde inanılmaz bir etkisi oldu. Düşünce yapısıyla hem iktidarın hem ülkede şu anki mevcut olumlu dönüşümün mimarıdır" dedi. SABAH'a konuşan Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Musa Kazım Arıcan ise "Yaşadığı dönemin zorluklarına karşı şiirle edebiyatla kendi düşüncesini bir bilgelik yolu, adalet yolu, erdem yolu çizerek anlattı. Anadolu fikriyatını tüm dünyaya haykıran bir şairdi. Aslında bizim ülke olarak bugünlerde yapmaya çalıştığımız insanlık bilincini o yıllarda kendisi tek başına yapmaya çalışan bir şairdi" dedi. AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden de yayımladığı mesajda "Bu toprağın insanları tarafından çok sevilen ve benimsenen üstat Necip Fazıl'da insanlarımız kendilerini bulmuş, onda davalarını, hasretlerini görmüştür. Bizlere öğrettikleri ile yaşantımızı sürdürme gayretindeyiz" ifadelerini kullandı.

YILDIRIM: ŞAİRLER SULTANI
Başbakan Binali Yıldırım, vefatının 33. yılında Necip Fazıl'ı saygı ve rahmetle andığını belirtti. Başbakan yayımladığı mesajında, "Türk düşünce ve edebiyat dünyasının en önemli isimlerinden şairlerin sultanı Kısakürek'i saygı ve rahmetle anıyorum" ifadelerine yer verdi. Başbakan, mesajında şairin Zindandan Mehmed'e Mektup şiirinden, "Yarın, elbet bizim, elbet bizimdir, gün doğmuş, gün batmış ebed bizimdir" mısralarını da paylaştı.

http://www.sabah.com.tr/yasam/2016/05/26/sair-ve-fikir-adami-necip-fazil-anildi

Bu haber toplam 732 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim