• İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Şairler Meclisi Toplandı

Şairler Meclisi Toplandı
TYB Ankara Şubesinin gelenekselleşen Cumartesi Sohbetlerinde bu hafta Genç Şairler Meclisi toplandı.

9 Nisan 2016 Cumartesi günü gerçekleşen program Mehmed Âkif Divanı’nda yapıldı. Aslı Akgüneş tarafından hazırlanıp sunulan toplantı saat 13.30’da başladı. Şairler Meclisi’nin bu ay ki programında genç şairlerin şiirlerine ve şiir üzerine konuşmalarına yer verildi.

Program, İbrahim Eryiğit’in açılış konuşmasıyla başladı. Şairler Meclisinin bu ayki programını genç şairlere ayırdıklarını belirten Eryiğit, bundan sonraki programlarda da genç şairlere özel önem vereceklerini söyledi. Ardından,  “Matematik ve Şiir Üzerine” kısa bir konuşma yapan Eryiğit,  Necip Fazıl ve Nazım Hikmet’ten örnekler vererek “ Formül matematikten şiir matematiğe geçiyoruz” dedi. Dünya sanatçılarından da örnekler vererek, matematikteki bazı sayısal değerlerin şiire gelen karşılıklarını da ele alıp aforizmalardan örneklerle konuşmasını tamamladı.

Program devamında Atila İlhan ve şiirlerinden bahseden Aslı Akgüneş, hazırladığı “Atila İlhan’dan Anekdotlar” adlı slâyt gösterisi ve İlhan’ın şiirlerinden örneklerle sunumunu gerçekleştirdi.

Ardından genç şairlerden Hatip Çiçek, Serdar Köse ve Mahmut Tel, şiir üzerine düşüncelerinden bahsederek şiirlerini okudular.

Tokat’tan misafir olarak aramıza katılan Edebiyat Öğretmeni Şair Metin Falay, bu tür faaliyetlerin edebiyatımız ve özellikle de şiirimiz adına çok faydalı ve gerekli olduğunu belirterek, genç şairlere tecrübelerini aktararak, onlara umut aşılayıcı tavsiyelerde bulundu.

Program Alı Akgüneş’in kapanış konuşmasıyla sona erdi.

Bu haber toplam 799 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim