• İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C

Şairler Meclisi Toplandı

Şairler Meclisi Toplandı
Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şubesinin her ay düzenlediği Şairler Meclisinin Mayıs ayı programı kadın şairlere ayrıldı.

Moderatörlüğünü Esen Eryiğit’in yaptığı programa Yasemin Meydan, Nesrin Özcan ve Zeynep Sati Yalçın katıldılar.

Programın açılış konuşmasını Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şubesi Başkanı İbrahim Eryiğit yaptı. Eryiğit, konuşmasında, “Bu sezonun en son programını kadın şairlerimize ayırdık. Aslında Kadınlar Gününde veya Anneler Gününde yapmayı planladığımız Şairler Meclisini bazı nedenlerden dolayı o günlerde gerçekleştiremedik” diyerek, sözü Programın Moderatörü Esen Eryiğit’e verdi.

Araştırmacı- Yazar Esen Eryiğit, kadın şairlerin tarihteki ve günümüzdeki azlığına dikkat çekerek, aslında kadın-erkek ayrımının yanlışlığına vurgu yaptı. Kadın-erkek ayrımından çok, insan olabilmenin önemli olduğunu belirten Esen Eryiğit ilk sözü şair Yasemin Meydan’a verdi. Meydan, “Sanata ve özellikle şiire olan ilginin her geçen gün azaldığını söylemek istiyorum. Gençlerimiz ne yazık ki dergi ve kitap okumaktan çok, cep telefonu, tablet ve bilgisayarla haşır neşirler. Maalesef gençlerimiz konuşmayı, yazmayı ve dinlemeyi unutmuş durumdalar.” şeklinde konuştu.

Şair Nesrin Özcan ise insanımızdaki samimiyet ve duygu yoğunluğunun azlığından yakınarak, sonuçta aşk olmadan yapılan her şeyin yapay olduğuna dikkatleri çekerek, sözü şair-yazar Zeynep Sati Yalçın’a bıraktı. Yalçın kısaca şunları söyledi: “Şiirin masalsı bir tadı olmalı. Avutmalı, ümit vermeli, iyilere kazandırmalı, kötülere meydan okumalı, hüznü, mutluluğu, hayali, beklentiyi gönülden dile getirmeli. Zalimin kalbine bir kılıç gibi inmeli. Yüzeyde değil, derinde temasları olmalı, tene değil cana ve ruha dokunmalı şiir. Ölümü, bayram gibi, düğün gibi gösterebilmeli şair.”

Şairlerin kendi şiir anlayışları üzerine konuştuktan sonra şiirlerinden örnekler okudular. Programa dinleyici olarak katılan konuklar da şiirlerini paylaştılar. Program Esen Eryiğit’in kapanış konuşmasıyla sona erdi.

 

dscf9106.jpg
dscf9095.jpgdscf9096.jpgdscf9111.jpgdscf9114.jpg

Bu haber toplam 1562 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim