• İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Şakir Kurtulmuş: Dost Biriktirmeliyiz

Şakir Kurtulmuş: Dost Biriktirmeliyiz
TYB İstanbul Şubesi’nin İBB Kültür Daire Başkanlığı’nın katkılarıyla düzenlediğiFethi Gemuhluoğlu Dostluk Günleri büyük ilgi gördü.

Açılış gününde Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcı’nın katıldığı etkinliğin ikinci gününde İstanbul Milletvekilimiz Metin Külünk katılarak bir konuşma yaptı.

Dostluk kavramını, ağabeylik kavramını Fethi Gemuhluoğlu’ndan öğrendiklerini söyleyen Metin Külünk, bugün bu kavramların en çok ihtiyaç duyulduğu bir süreci yaşadığımızı kaydederek şunları söyledi. 'Her şeyin tek düze şablonlarla resmedildiği bir düzeyde bu iki kavram da birbirinin içine sıkıştırılmış, üzerinin örtülme tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştır. 13 yıldır iktidardaydık ve ne yaptık. Bu soruyu sormalı ve üzerinde durmalıyız. Fethi ağabey de sürekli insanı inşa etmekten söz ediyordu. İnsan ve inşa, insan ve ihya ve insanın kendisiyle buluşması gerektiğinden bahsediyordu Fethi Ağabey. Bu konularda ne yapmamız gerektiğini anlatıyordu. Dostluk kavramının sınırları içinde yapıyordu bunu. Ben de kendime sürekli bunu sormayı görev edindim. Sık sık ne yaptığımız sorusunu kendime sormaya çalışıyorum.'

Kentlerin medeniyetle buluşmasının elbette önemli olduğunu ifade eden Metin Külünk, bir şehrin inşasının, imarının, yolunun barajının yapılmasının elbette önemli olduğunu fakat insanın inşasının daha önemli olması gerektiğini söyledi. 'Şehrin inşasına, yolunun asfaltlanmasına verdiğimiz önemi o şehirde yaşayan, araçlarına binecek olan insanları yetiştirmeye, otobüse, trene binecek olan insanı yetiştirmeye önem vermeliyiz' diyen Metin Külünk, hem siyasilere, hem yerel yönetimlere, hem de kültür kurumlarına bu konuda çok görevler düştüğünü söyledi.

İnsana yapılacak yatırımın şehrin kendisine yapılacak yatırımdan daha önemli olduğunu ifade eden İstanbul Milletvekili Külünk, bunun ancak gelecek nesilleri yetiştirmek için zaruri bir ihtiyaç olması gerektiğini kaydetti. Dostluğun, ağabeyliğin kıymetini bilmeden gelecek kuşaklara bırakacak çok fazla bir şeyimizin olmayacağının altını çizen Külünk, ‘bugün önümüzde duran, yolumuzu aydınlatan, ilim ve irfan sahibi, çalışkan, seçkin idareci ve yöneticilerimiz bu güzel hasletlere sahip insanların yetiştirdiği şanslı kuşağa mensup insanlardır. Onların yolundan gidip, aynı davanın bayraktarlığını sürdürmek için onların sahip olduğu hasletlere sahip olup bayrağı daha da yükseklere taşımalıyız.’ dedi.

Küresel kasırgadan merhamet beklemediklerini, öze dönüşün, insanımızın dirilişiyle mümkün olacağını kaydeden Külünk, Adem’in ruhuyla, İbrahim’in ruhuyla yeniden ayağa kalkacağımıza inanıyoruz, dedi. Önem verdiğimiz değerleri yeniden gözden geçirmenin zaruretine değinen Külünk, gerek idarecilerimiz gerek yerel yöneticilerimiz gerekse kültür adamlarımızın da yeniden hedeflerini gözden geçirmelerini ve insan olmanın vasfını yeniden keşfederek, ‘dost biriktirmeliyiz’ şeklinde konuştu.

Üzeri örtülme tehlikesi ile karşı karşıya olan kelimelerimizin yeniden aydınlatılmasının gereğini kavramazsak ‘dost da biriktiremeyiz’ diyen Metin Külünk, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Dostluk kavramının arasına para ve riya karışmış. Aradan bu iki kelimeyi çıkarmadığımız sürece dost olamayız. Kendimize dost bulmakta zorlanırız. Kendimizle buluşamayız. Dost biriktiremeyiz. Oysa ne çok ihtiyacımız var dosta, dostluğa... İnsan ve medeniyet kavramlarının önünü de açmalı, yeniden düşünmeliyiz. Büyük bir tahribattan büyük inşaya geçiş kolay olmuyor. Elbette bunun da bilincinde olarak yolumuza devam edeceğiz. Israrla devam edeceğiz. Dost oluncaya kadar... Dost biriktirinceye kadar... Bir şehrin imar planına verdiğimiz önemi insanın inşasına vermenin önemini kavradığımız an yolumuz daha aydınlık olacaktır.’

TYB’nin yaptığı etkinlikleri takdirle izlediğini belirten Metin Külünk ‘Fetih Gemuhluoğlu Dostluk Günleri’nin aynısının mecliste de yapılması gerektiğini, hatta mecliste şiir günleri düzenlenmeli, bunun için de kendisine düşen bir görev olursa her zaman hazır olacağını ifade etti.

TYB İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı da yaptığı konuşmada Metin Külünk’ün siyasetin içinde olan birisi olarak daima yanlarında olduğunu, kültürel etkinliklerimizin daima takipcisi olduklarını, bu tavrı ile örnek bir siyasetçi olarak takdir ettiklerini ifade ederek, kendilerine bu destekleri dolayısıyla şükranlarımızı ifade ediyoruz, şeklinde konuştu. Meclis’te şiir günleri düşüncesini çok heyecan verici bulduklarını söyleyen Bıyıklı, bu konuda şimdiden çalışmaya başlıyacaklarını ve TYB’nin misyonu doğrultusunda sürekli ileriye, çalışan, üreten, heyecan ve çoşku veren çalışmalar ortaya koymaya özen göstereceklerini, ifade etti.

İki gün boyunca ‘Fetih Gemuhluoğlu Dostluk Günleri’ çerçevesinde yapılan konuşmalarda, panellerde sürekli öne çıkan iki şey oldu. Dostluk ve ağabey. Eskisi gibi bu iki kavramın gündemimize daha çok dahil olması gerçeğini not ettik burada. Değerli hocaların dostluk ve ağabeylik kavramları üzerine anlattıklarını dinlerken gençlerin bu konuya ne kadar da hasret kaldığını, onların dünyasında da dostluk be ağabey gibi iki kavramın daha çok yer etmesine duydukları özlemi gördüğümüzü de belirtelim.

Ve son olarak Metin Külünk’ün güzel sözüyle tamamlayalım... 'Dost biriktirmeliyiz...'

Kaynak: http://www.edebiyathaberleri.com/kose-yazisi/255/dost-biriktirmeliyiz.html

Bu haber toplam 782 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim