• İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Şanlıurfa Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kültür Bahçesi’nde Şiir ve Söyleşi

Şanlıurfa Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kültür Bahçesi’nde  Şiir ve Söyleşi
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Şanlıurfa Şubesinin davetlisi olarak Şanlıurfa’ya gelen TYB Onursal ve Şeref Başkanları, TYB Genel Başkanı ve Genel Başkan Yardımcıları, Ankara, İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Gaziantep ve Şanlıurfa TYB Başkan ve üyeleri ile ü

 

TYB Şanlıurfa Şubesinin Şanlıurfa Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kültür Bahçesi’nde düzenlenmiş olduğu Şiir ve söyleşi programına GAP Kalkınma İdaresi Başkanı Sadreddin Karahocagil,TYB Onursal ve Şeref Başkanı Mehmet Doğan ve Şanlıurfa eski Milletvekili M.Atilla Maraş, TYB Genel Başkanı İbrahim Ulvi Yavuz, çeşitli illerden gelen TYB üyeleri Hatay eski Milletvekili Dr. Mehmet Sılay, Mahir Adıbeş, Mahmut Bıyıklı, Muhsin Mete, Ahmet Fidan, Salih Lütfü Şengül, Abdulvahap Akbaş, Vedat Güneş, Ferhat Koç, Mehmet Kurtoğlu, Yusuf Turan Günaydın, İbrahim Eryiğit, Erbay Kücet, Fatih Gökdağ, Şükrü Can, Sami Terzi, Fatih Uğurlu, TYB Şanlıurfa Şube Başkanı Cuma Ağaç, Yönetim Kurulu üyeleri, Selami Yıldız, Müslüm Abacıoğlu, , Seyit Ahmet Kaya, Eyyüp Azlal, Gül San, Mehmet Talat Akay, İshak Polat, Sıtkı Aloğlu, şair ve bestekarlar ve sanat severler katıldı.

Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürü ve aynı zamanda Türkiye Yazarlar Birliği yönetim kurulu üyesi  Selami YILDIZ ‘ın yaptığı konuşmada: “ Birbirinden değerli konukları, Yazarları, Şairler  ve Sanatçılarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek Kültür Baheçemiz’de zaman zaman kültür, sanat etkinlikleri ve şiir programları gerçekleştiriyoruz. Bugün de Söyleşi ve Şiir şöleninde değerli yazarlar ve şairlerle bir aradayız. Şanlıurfa’nın bütün değerlerini bütün şiir birikimini bu programda buluşturmaya çalıştık. Ülkemizde var olan kaynaşma zeminini sanat ve kültürde de olması gerektiğini düşünüyorum” diyerek herkese teşekkür etti ve misafirleri Şanlıurfa’da ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Programda Konuk yazarlardan Hatay eski Milletvekili Dr. Mehmet Sılay, Ş.Urfa eski milletvekili Atilla Maraş ve Seyit Ahmet Kaya ve katılımcıların okuduğu Türkçe, Arapça, Kürtçe şiirlerle dinleyenleri mest etti.

Program sonunda misafirlere Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından basılan Şanlıurfa’yı tanıtan kitap ve  CD hediye edildi.

 

Haber: Eyyüp Azlal

Bu haber toplam 1925 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim