• İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C

Şanlıurfa Şubesi'nde Eyyüp Azlal TYB'de yazarlık hayatını anlattı

Şanlıurfa Şubesi'nde Eyyüp Azlal TYB'de yazarlık hayatını anlattı
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Şanlıurfa Şubesinin mutat hale getirdiği Cuma sohbetlerinin bu haftaki konuğu Şair Yazar Eyyüp Azlal oldu.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Şanlıurfa Şubesinin mutat hale getirdiği Cuma sohbetlerinin bu haftaki konuğu Şair Yazar Eyyüp Azlal oldu.
Yeni oluşturulan TYB Şanlıurfa Şubesinin Şube sekreterliğini de yapan Eyyüp Azlal yazarlık hayatının anlatıldığı toplantı öncesinde Şair Nabi’den Urfalı yazarlara şiir okuyarak başladığı konuşmasında yazarlığa nasıl başladığını anlattı.
İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu olduğunu söyleyen Yazar Azlal, 1976, Viranşehir / Şanlıurfa doğumlu. Dumlupınar İlkokulu, Şair Nabi Ortaokulu, Viranşehir Lisesin de okuduğunu söyledi. BSV Akademisinde “Çağdaş İslam Düşüncesi, Siyasi Tarih ve Strateji” eğitimini aldığını belirten Eyyüp Azlal, ilk yazılarını İstanbul’da okul okurken öğrenciler tarafından çıkarılan dergiye yazdığını belirtti. Daha sonra birçok dergi, gazete ve internet sitelerine yazılar yazdığını belirtti Eyyüp Azlal, beş yıldan beri haftalık yazılarının ulusal bir gazete olan Milat Gazetesinin kültür sanat sayfasından yayınlandığını belirtti

Yarım saatlik konuşmasının ardından yeni şube başkanı Mehmet Sarmış, Yazarlar birliği olarak önümüzdeki dönemde yapacakları faaliyetlerle ilgili yazarlara bilgi verdi. Urfa’daki yazarlara tek tek ulaşmanın yanında ilçelerdeki yazarlara da ulaşarak her ilçede ayda bir de olsa yazarlar birliği toplantısı yapmayı hedeflediklerini belirtti.
Cuma sohbetlerinin bu haftaki son konuşmasını ise Eyyübiye Okuyor projesinin mimarlarından olan Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Arpağ yaptı. Arpağ, uygulamayı düşündükleri Yazar Atölyesi konusunda yazarlara bir sunumda bulundu.
Bu haber toplam 1006 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim