• İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Şanlıurfa Şubesinde Fethi Gemuhluoglu Anlatıldı

Şanlıurfa Şubesinde Fethi Gemuhluoglu Anlatıldı
Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubesi’nde bu hafta yakın dönem tefekkür ve aksiyon hayatımızın önemli isimlerinden Fethi Gemuhluoğlu programı vardı.

Programın moderatörlüğünü yapan Seyit Ahmet Kaya, konuşmacı konuğu yazar Eyyüp Azlal’a sözü bırakmadan önce şubemizde TYB’yle ruhen ve fikren bütünleşmiş yazar ve fikir adamlarının izinden gitmek için onları tanımak zorundayız. Bu hafta merhum Fethi Gemuhluoglu üstadımızı yakından tanıyan ve onun eseri dostluk üzerinde inceleme çalışmaları olan yazar Eyyüp Azlal kardeşime sözü vermek istiyorum, dedi.

Yazar Eyyüp Azlal da yaptığı konuşmada dervişlerin sırrını dervişler tarafından çağdan çağa aktarıldığını, yakın dönemde bu sırrın kendinde olduğuna inandığım merhum Fethi Gemuhluoğlu üstadımın sırrına vakıf olmak için bir takım çalışmalar yaptığını ifade etti. Azlal, ayrıca merhum  Gemuhluoglu için  1978 yılında basılan Dostluk Üzerine kitabında Zübeyir Yetik’ten Muharrem Ergin’e kadar birçok aydının yazdıklarından pasajlar okudu. Ve üç yıl önce İstanbul’da katıldığı Fethi Gemuhluoğlu programında yakın dostları Prof. Dr. Emin Şirin ile Prof. Dr. Nabi Avcı’nın hatıralarından bahsetti....

Program soru cevap faslı ile sona erdi.

Bu haber toplam 912 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim