• İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C

Şanlıurfa Şubesinde Prof. Dr. Abdullah Ekinci Sohbeti

Şanlıurfa Şubesinde Prof. Dr. Abdullah Ekinci Sohbeti
TYB Şanlıurfa Şubesinin mutad Cuma sohbetlerinin geçtiğimiz günkü konuğu Harran Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Abdullah Ekinci oldu.

Geçtiğimiz hafta, Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yıldönümü olması dolayısıyla düzenlenen programda Prof. Ekinci, Urfa'nın entelektüel geçmişi üzerine çok verimli bir konuşma yaptı.

Göbeklitepe'nin bulunması ile geçmişi şimdilik 12.000 yıl öncesine çıkan dünyanın bu en eski şehrinin tarihini, yetiştirdiği entelektüel isimler üzerinden ve kronolojik bir tarzda anlatan Prof. Ekinci, zaman zaman günümüze yönelik de dikkat çekici atıflarda bulundu. Şehrin, paganizm, Hıristiyanlık ve İslamiyet ana başlıkları üzerinden geçirdiği binlerce yıllık tarihine rağmen değişmeyen, kendine mahsus çizgilerinden ve dinamiklerinden, hem olumlu hem olumsuz yönleriyle söz etti.

Konuşmasının sonunda soruları cevaplayan Abdullah Ekinci, daha sonra Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından bastırılan, editörlüğünü kendisinin yaptığı ve büyük emek verdiği Osmanlı Urfa'sı isimli 2 ciltlik kitap  katılımcılar adına imzaladı. Kitaplar, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi adına Kütüphaneler Şube Müdürü Murat Müjdeci tarafından hediye edildi.

img-20180413-wa0051.jpg

Bu haber toplam 792 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim