• İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Şanlıurfa Şubesinde Şair Nabi Paneli Düzenlendi

Şanlıurfa Şubesinde Şair Nabi Paneli Düzenlendi
Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubesi ve Harran Üniversitesi işbirliğiyle “Hikmet Şairi Urfalı Nabi” adı altında Şair Nabi Kültür Merkezinde Panel düzenlendi.

Panel yöneticisi olarak TYB Urfa Şubesi Başkanı Cuma Ağaç, konuşmacı olarak Prof. Dr. Ekrem Bektaş ve Prof. Dr. Kaplan Üstüner katıldılar. TYB Üyelerinden Ali Tutluoğlu’nun sunumuyla başlayan program Mehmet Sarmış ve Eyyüp Azlal’ın Şair Nabi’den birer gazel okumalarıyla devam etti. Ayrıca Eyyüp Azlal, Şube başkanı Cuma Ağaç’ın Nâbî’nin bir şiirine yazdığı naziresini de okudu.

Panele konuşmacı olarak katılan Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Ekrem Bektaş, “Şanlıurfa’nın önemli bir değeri olan Şair Nabi’yi unutmamak ve unutturmamak lazım” dedi. Prof. Üstüner ise “Bu yüzden de O’nun adına Araştırma Merkezleri veya Bir Enstitü’nün kurulması gerektiğini belirtti..

Panele Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Emin Özçınar, Şanlıurfa Ticaret Sanayi Odası Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol, kurum amirleri, TYB Üyeleri ve çok sayıda öğretmen ve Nabi sevdalısı katıldı. Program sonrasında Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, panele katılanlara Nabi’nin Berceste beyitlerinden oluşan bir Güldeste ile kitap seti hediye etti. 

panel2.jpg

Bu haber toplam 1261 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim