• İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

Şanlıurfa Şubesinde Yunus Emre ve Diyarı Konuşuldu

Şanlıurfa Şubesinde Yunus Emre ve Diyarı Konuşuldu
TYB Şanlıurfa şubesinin bu haftaki konuğu şair-yazar Mustafa Özçelik idi. Yunus Emre ve diyarından Şair Nabi diyarına selam getirdim diyerek konuşmasına başlayan Özçelik,

Yunus Emre'nin dilinin bir sentez olduğunu, halkın kullandığı dili, yaşayan dili kullandığını belirtti. Mustafa Özçelik, dilin kültürü taşımadaki rolüne de değinerek, "Dili iyi öğrenmenin en iyi yolu o dille yazılmış nitelikli eserleri okumaktır, dedi. Şair yazar Mustafa Özçelik sözlerini şöyle sürdürdü. “Gençlerimiz, öğrencilerimiz okumuyor değiller ama niteliksiz ve yarına kalmayacak, düşünce dünyamızı açmayan, bizi anlatmayan eserler okuma dünyamızı işgal etmiş durumda. Yunus'u okumak işte tam burada önemli. Yunus, güzel şeyleri yine güzel bir Türkçe ile söylemiş. O söylemiş, Anadolu insanı söylenenleri kuşaktan kuşağa fısıldamış, çocuklarına okumuş,  cönklerine yazmış. Yunus kulaktan kulağa, kalpten kalbe hep yaşamış. Okuma yazma bilmeyen insanlar da Yunus'tan şiirler mırıldanmış ve Yunus, ilahileriyle coşmuş.  Şimdi ise Okullarımızda Yunus Emre anlatılıyor, şiirleri ders kitaplarında var lakin günümüz gençliği Yunus'tan bir mısra bile hatırlamıyor.”

Program sonunda TYB Ş. Urfa şubesi üyelerinden S. Ahmet Kaya, Mustafa Özçelik’in Mavera dergisi döneminden beri şiirlerinin edebiyat dünyasında tanındığını, kendisinin de çağdaş bir Yunus Emre olduğunu ifade etti. Şair Yazar Eyyüp Azlal da Mustafa Özçelik’in bir şiirini okudu. Hazirunun ısrarlarına dayanamayan Mustafa Özçelik, bir vakitler Dolunay dergisine gönderdiği bir şiirini okudu ve şiiriyle ilgili de bir hatırasını anlattı.

Bizi biz yapan eserleri, değerleri gençliğin tanıması gerekiyor. Bu tarz programlar da bu açıdan çok önemli. Yunus dizeleri yüreğimize nakşolursa kötülükler gider, iyilikler artar çünkü; Ne demiş Yunus, 'Gelin tanış olalım, İşi kolay kılalım, Sevelim sevilelim, Dünya kimseye kalmaz'" şeklinde konuştu.

Program, Şube başkanı Cuma Ağaç’ın teşekkür konuşmasından sonra Eyyub AZLAL yeni çıkan Cihanın Öte Yakası kitabını, S. Ahmet KAYA ise Aşk Divanı” adlı Kürtçe-Türkçe şiir kitabı ile yayınlanmak üzere olan Mela Emmed Ciziri’nin şiirlerinin yer aldığı Mela Kitabı’nı imzalayarak Mustafa Özçelik’e hediye ettiler.  

mustafaozcelik.jpg

Bu haber toplam 952 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim