• İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Şanlıurfa'da Kütüphaneler Haftası Kutlandı

Şanlıurfa'da Kütüphaneler Haftası Kutlandı
Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubesinden Kütüphaneler Haftası Etkinlikleri

Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubesi 54. Kütüphaneler Haftası münasebetiyle bir dizi etkinliğe imza attı. Hafta dolayısıyla insanların ilgisini kitaba ve kültüre çekmek için şu etkinlikler yapıldı.

Gençlik, Kitap ve Kütüphane Konferansı:

Çarşamba günü Nesibe Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde Şube Başkanı Mehmet Sarmış, "Kütüphane, Kitap ve Gençlik" konulu konferansta gençlere kitabın ve kütüphanenin önemini anlattı. Sarmış, gençliğin bir hazine olduğunu, bu hazinenin ancak okumakla farkına varılabileceğini somut hatıralarla anlattı. Ayrıca Şube Başkanı Mehmet Sarmış, konferansın sonunda “Genç” kitabını okuyan öğrencilerin sorularını da cevaplandırdı. Ve program sonunda öğrencilere “Genç” kitabını imzaladı.

Toplu Kitap Okuma Etkinliği:

Şubemiz, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin organizasyonunda Abdulkadir Karahan Kütüphanesinin bahçesindeki toplu kitap okuma programına TYB Şanlıurfa Şubesi Başkanı Mehmet Sarmış ve üyeleri katılıp öğrenci ve diğer katılımcılarla birlikte bir süre kitap okudular.

Kitap okuma üzerine toplu müzakere:

Her Cuma akşamı TYB Şanlıurfa Şubesinde mutad olarak sürdürülen sohbetlerin bu haftaki konusu kitap okuma idi. Çok kitap okuma ile öne çıkan bazı isimlerin özellikle davet edildiği programda katılımcılar; niçin okumalıyız, nasıl okumalıyız ve neler okumalıyız sorularını müzakere ettiler.

tyb_urfa_kutup_5.jpg

Bu haber toplam 849 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim