• İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Şanlıurfa’da şehitler dualarla anıldı

Şanlıurfa’da şehitler dualarla anıldı
4.3.2019 tarihinde Şanlıurfa şubesinde "Şiir Meclisi” programı düzenlendi.

Şanlıurfa Milletvekili M. Ali Cevheri’nin de katıldığı  etkinlikte,  Şubat ayında şehit olan İskilipli Atıf Hoca, Hasan El-Benna, Malcolm X, Metin Yüksel, Suriye'deki Hama, Yahudilerin el-Halil, Ermenilerin Hocalı katliamları ve en son Mısır'da idam edilen dokuz genç anıldı, ruhlarına Fatiha'lar okundu.

Daha sonra katılımcılar, Mehmet Akif Ersoy'un "Çanakkale Şehitlerine", Erdem Bayazıt'ın "Savaş Risalesi", Mehmet Akif İnan'ın "Mescidi Aksa", Bülent Sönmez'in "Ortadoğu'ya Mektuplar-Azize 1-2" Ferman Karaçam'ın "Seni de Vururlar Ey Acı", Nazım Hikmet'in "Kız Çocuğu" şiirlerini seslendirdiler.
Programa katılan  Filistin Yazarlar Birliği Başkanı Ramazan Ömer ise "Türkiye'ye Teşekkürler" şiirini okundu.

Şair Yazar Eyyüp Azlal, Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitlerine adlı şiiri okumadan önce bu şiirin hikâyesini anlattı. Akif, bugün İsrail İşgali altında olan Hayfa şehri limanındayken Çanakkale’nin Kurtuluş zaferi haberini aldı ve şiir burada yazılmaya başlandı dedi.

Azlal, ayrıca Şair Erdem Beyazıt’ın Savaş Risalesi şiirinin hikâyesini de anlattı.  1981 yılı Temmuz ayında Pakistan'ın Peşaver kenti başta olmak üzere İran, Hindistan ve Afganistan içlerini gezerek izlenimlerini ''İpek Yolundan Afganistan'a''' adlı eserinde topladı. Bu eserle 1983 yılında Türkiye Yazarlar Birliği Basın Ödülü'nü kazandı. Savaş Risalesi, o gezinin bir ürünü olan eserdir diye konuştu.

TYB Ş. Urfa Şeref Başkanı Cuma Ağaç ise gecede Merhum Erbakan adlı bir sunum yaptı. Gazelhan Musa Kaldı ve Udi Mustafa Böke öncülüğünde başta Çanakkale Türküsü, Yemen Türküsü ve Urfa Kurtuluş Türküsü olmak üzere kahramanlık türküleri söylendi. Ayrıca şairler kendi şiirlerini seslendirdiler.

Bu haber toplam 490 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim