• İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

“Şanlıurfa’yı Yazanlar”

“Şanlıurfa’yı Yazanlar”
TYB Şanlıurfa Şubesi Başkanı Cuma AĞAÇ’ın başkanlığında gerçekleşen “Şanlıurfa’yı Yazanlar” oturumuna Doç. Dr. Mehmet Emin Ertan, Dr. Mahmut Kaya, Mehmet Akbaş , Mehmet Oymak ve S. Ahmet Kaya katıldılar.

Harran Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mahmut Kaya, tebliğinde Urfa’nın önemli geleneklerinden biri olan Sıra Gecesi geleneğinin eğlence kültürü adına giderek yozlaştığını, bunun Urfa ve toplumsal hayat için oldukça üzücü bir durum olduğunu belirtti. Şair-Yazar S. Ahmet Kaya da şehrin önemli bir organizasyon olmasından yola çıkarak, bir şehir eleştirisi yapmanın gerektiğini belirtip, Urfa üzerine bir takım saptamalarda bulundu. Şanlıurfa Kent konseyi yürütme kurulu üyesi Eğitimci Yazar Mehmet Akbaş ise “Tarihi seyir içerisinde şehr-i Urfa” konulu bir şehir analizi yaptı. Şair-Yazar Mehmet Oymak ise Prof. Mehmet Çelik’in başkanlığında hazırlanan ve Atılım Üniversitesi tarafından yayınlanan “Edessa’dan Urfa’ya” adlı kitabın tanıtımını yaparak, neleri içerdiğini; Urfa için önemini anlattıktan sonra Batman Üniversitesi’nden Doç. Dr. M. Emin Ertan, eğitim ve saygıya dair anılarını anlattı. Gerek Urfa’da ve gerekse Urfa’dan çıktıktan sonra görev aldığı yerlerdeki eğitim tecrübelerini izleyicilerle paylaştı. 

Bu haber toplam 1415 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim