• İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C

Saraybosna'nın En İyi Filmi 'Albüm' Üzerine Yönetmeni ve Oyuncularıyla Konuştuk

Saraybosna'nın En İyi Filmi 'Albüm' Üzerine Yönetmeni ve Oyuncularıyla Konuştuk
Mehmet Can Mertoğlu’nun yazıp yönettiği 'Albüm' oldu. Nevra Neretva, başrollerinde Şebnem Bozoklu ve Murat Kılıç’ın yer aldığı 'Albüm' filminin yönetmeni ve oyuncularıyla filme dair bir söyleşi gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen 22. Saraybosna Film Festivali’nin en iyi filmi Türkiye’denMehmet Can Mertoğlu’nun yazıp yönettiği “Albüm” oldu. Başrollerinde Şebnem Bozoklu veMurat Kılıç’ın yer aldığı “Albüm” filmi, yönetmeninden yapımcısına mütevazılıkları ile ödül töreninde festival ahalisini kendine hayran bıraktı. “Albüm” Saraybosna Film Festivali’nden üç ayrı ödülle ayrıldı. Cannes Film Festivali’nde de filmin yönetmeni Mehmet Can Mertoğlu yılın en yenilikçi yönetmeni ödülüne layık görülmüştü.

Film, çocuğu olmayan bir çiftin, kurmaca bir fotoğraf albümü ile, evlatlık aldıkları çocuktan, evlatlık olduğunu gizleme çabasını anlatıyor. Mehmet Can Mertoğlu’nun “Yokuş” ve “Fer” isimli iki de kısa filmi var. Albüm Mehmet Can Mertoğlu’nun ilk uzun metraj filmi.

Mehmet Can Mertoğlu 1988 doğumlu genç bir yönetmen ve senarist olup eğitim hayatına Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde devam etmekte. Aynı zamanda bir süre Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Sinefil dergisinin editörlüğünü de yapmış.

Festival kapanışından sonra Saraybosna sükûnetine geri dönerken, biz de filmin öncelikle filmin yönetmeni ile, sonrasında da oyuncularla festival ve film hakkında söyleşme fırsatı bulduk. Ödülü aldıktan sonra mı aklınıza söyleşmek geldi, demeyip mütevazılıkları ile başarının sırrını aşikar eden, festival boyunca Doğu Avrupa’nın sinemacıları arasında başarıları kadar zariflikleri ile de gururlandığımız “Albüm” ekibine teşekkür ediyoruz.

Festivali nasıl buldunuz?

Mehmet Can Mertoğlu: Saraybosna Film Festivali’nin tarihini çok önemsiyorum. İlk festivalin kuşatma altında yapıldığını biliyorum. Öte yandan gayet başarılı bir festival; özellikle çok başarılı bir festival olmasına rağmen şov yapmaktansa iş yapmayı tercih eden bir festival olduğu için ayrıca memnun olduk. İlk kez gelmeme rağmen her yıl takip ettiğim bir festivaldi. Ödülü jürideki Filistinli yönetmen Elya Suleyman’ın elinden almak gurur vericiydi benim için, ekip olarak çok sevdiğimiz bir yönetmen. Kendisi ile festivalde tanışmış olmaktan da çok mutluyum.

Oyuncularla çalışmaya nasıl karar verdiniz?

Murat Kılıç aklımdaki ilk isimdi, “Bir Zamanlar Anadolu” filmindeki ve İnan Temelkuran’nın “Bornova Bornova” filmindeki oyunculuğuna hayran kalmıştım. Benim senaryoma çok yakışacağını düşünüyordum Murat Kılıç’ın oyunculuğunun. Teklif ettik ve sağ olsun hemen kabul etti. Kadın oyuncu için aklımızda birkaç isim vardı. Uğur Yücel’in “Soğuk” filminde çok beğenmiştim Şebnem Bozoklu’yu; yine “Canım Ailem” dizisinde birkaç bölüm denk gelmiştim. Çok sonradan belli oldu Şebnem’le çalışacağımız, son 5-6 ay kala… Şebnem Bozoklu biz filmi çekmeye hazırlanırken “Ulan İstanbul” dizisinde oynuyordu ve dizi çekimleri biliyorsunuz çok yoğun performans gerektiriyor. Sonra senaryoyu gönderdik. Çok beğenmiş. Beni aradı, anlaştık, iyi bir ekip olduk…

 

Devamı için: http://www.dunyabizim.com/sinema/24664/saraybosnanin-en-iyi-filmi-album-uzerine-yonetmeni-ve-oyunculariyla-konustuk

Bu haber toplam 995 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim