• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Savaş Barkçin’in Kaleminden Coğrafyamızı Yoğuran Tarikatler

Savaş Barkçin’in Kaleminden Coğrafyamızı Yoğuran Tarikatler

Tarikatler üzerine bir kitap okumak ve her birinin usullerini, geçmişini öğrenmek istiyorsanız, bunları okurken akademinin o soğuk ve ciddi yüzüyle değil de edebi üslup ve şiirlerle bezeli bir metin ile muhatap olmak istiyorsanız Savaş Barkçin'in 'Bir Kutlu Sefer' kitabı ihtiyacınızı karşılayacaktır. Ömer Faruk Deliktaş.

Tasavvuf ilmi ve onun hayata yansıması diyebileceğimiz tarikatler yazıya geçirileli belki bin yılı aşkın süre geçmiştir. Kalemin kağıtla buluşması ve kağıdın kutlu seferleri anlatması üzerine binlerce kitap yazılmıştır. İşte tasavvuf ve tarikatler kitaplığına “Bir Kutlu Sefer & Tasavvuf ve Tarikatler” kitabı da eklendi. Savaş Şafak Barkçin’in gönlünden kalemine, kaleminden kağıda ince ince süzülmesiyle meydana gelmiş bir kitap bu.

Bir Kutlu Sefer, bu sefere çıkacaklar için evvela “tasavvuf nedir” sorusu ile başlıyor. Bu sorunun cevabını şöyle veriyor: “Fakire göre tasavvuf kişinin ‘ben’den ‘sen’e, oradan da ‘O’na götüren seferin adıdır.” Bu bölümde Adıyaman Menzil Cemaati, Semerkand Grubu gibi isimlerle maruf tarikatın silsilesini örnek olarak veriyor yazar.

Eserde mevzubahis edilen tarikatlar sırasıyla; Mevlevilik, Kadirilik, Bayramilik, Nakşıbendilik, Halvetilik, Rıfailik, Bektaşilik, Melamilik, Şazelilik.

Türkiye coğrafyasını yoğuran tarikatler

“Bir kutlu sefer” için çıkan bu kitap, içinde yaşamış olduğunuz karmaşık, bereketsiz ve yoğun âlemde tüm bu keşmekeşin zihnimizde kapattığı idrak yollarını arındırıp sizi tasavvuf ve tarikatleri anlamaya sevk ediyor. Kitabın tasavvufu inceleyen diğer metinlerden ayrılan hususiyeti ise tasavvuf ve tarikatler hakkında hiç malumat sahibi olmayanların terimlerin açıklamalarıyla birlikte bu kitabı tam anlamıyla hazmedebilmeleridir. Bu meselelerde malumatı olan karilere ise bu literatürün kelimelerini farklı açılardan yeniden düşünmelerini sağlayacak ve Türkiye coğrafyasını yoğuran tarikatlere bir de günümüz açısından bir pencere açacaktır.

Devamı: http://www.dunyabizim.com/kitap/27785/savas-barkcinin-kaleminden-cografyamizi-yoguran-tarikatler

Bu haber toplam 4235 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim