• İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Şebnem Bursalı: Kardeşliğin Dili Yok...

Şebnem Bursalı: Kardeşliğin Dili Yok...
Birinci derecede deprem bölgesinde olmamız kaderimiz elbette. Bu kaderi bilip, gereğini yapmak ve kaderi kedere dönüştürmemek de elimizde.

Nitekim Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde yürütülen kentsel dönüşüm süreci de öncelikle bunu hedefliyor.
Yapılan tespitlere göre; 7 milyon riskli yapı var Türkiye genelinde.
Büyük çoğunluğu İstanbul'da olmak üzere, dönüşümün en doğru ve en hızlı şekilde yapılması için çalışmalar sürüyor.
Her yıl ortalama 300 bin konutun dönüşmesi hedefleniyor. Bugüne kadar da bir milyon 350 bin adet konut yıkıldı ve depreme uygun koşullarda yeniden yapıldı. Ki bu; 5 milyona yakın insan demek oluyor. Son olarak Elazığ ve Malatya'da görülen 6.8 şiddetindeki deprem öncesinde bu iki şehirde 7 bin 500'ü aşkın konutun dönüştürüldüğünü de hatırlatmakta fayda var.
Devletin bütün kurumlarıyla, depremin ilk anından itibaren teyakkuzda olduğunu görmek kadar, tüm bakanların ve Başkan Erdoğan'ın bizzat her iki deprem bölgesine gidip yerinde çalışmaları denetlemesi, yaralıları ziyaret etmesi ve cenazelere katılması; devletin hem refleksinin güçlü olduğu hem de milletle birlikte olduğunu göstermesi açısından çok önemliydi.
1999 depreminin 7.4 şiddetinde olduğu hatırlandığında, 6.8 şiddetindeki depremin büyüklüğü de görülüyor. Elbette her bir kaybın acısı çok büyüktür ama 99 depreminde on binleri aşan kayıplarımızı hatırlayınca; Elazığ ve Malatya'daki depremin şiddetine rağmen ölü sayısının diğeri ile kıyaslanmayacak ölçüde az olmasında devletin aldığı önlemlerin katkısı yadsınamaz.

Devamı: https://www.sabah.com.tr/yazarlar/sebnem-bursali/2020/01/27/kardesligin-dili-yok

Bu haber toplam 238 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim