• İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Şebnem Bursalı: Yerli ve milli olma zamanı

Şebnem Bursalı: Yerli ve milli olma zamanı
DÖVİZDE son günlerde bir hareketlilik var ve insanlar birbirine ne oluyor diye soruyor. Bir bilene soralım dedik ve A Haber Ekonomi Müdürü Özlem Doğaner'e "ne oluyor?" diye sorduk.
İşte cevabı: Döviz lobisinin hedefinde Türkiye var. ve Türkiye'nin milli ekonomisi var. Seçim öncesinde özellikle pek çok kredi derecelendirme kuruluşlarıyla, dolarla, euro ile saldırıya geçen döviz lobisi yine devrede. ABD ile ilişkileri bahane ederek algı operasyonları yürütmeye çalıştılar. Başkan Erdoğan, 100 günlük eylem planını açıklarken Türkiye'nin ekonomik bir savaşta olduğunu ifade etmişti. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da Orta Vadeli Program (OVP) ile ilgili ipuçları verdi. Türkiye ekonomisinin önümüzdeki dönemdeki stratejik planlarını ortaya koymuş olacak böylelikle.
Ama bu süreçte neredeyse her şeyi bahane ederek, algı operasyonları yürüterek Türkiye ekonomisine saldırı yönünde çabalar devam ediyor ve birileri buradan parasına para katıyor. Bu algı operasyonları karşısında Türk ekonomisinin nasıl sağlam temeller üzerine oturduğu da ortada. Her ay rekor kıran ihracat rakamları ortada, turizmde de yüzler gülüyor. Çin piyasalarındaki tahvil ihracından yeni hedef pazarlar olan Çin- Rusya-Hindistan-Brezilya gibi pazarlardaki potansiyeli de gördüğümüzde ticaret savaşlarının sürdüğü bu dönemde Türk ekonomisi çok daha kazançlı ülkelerin başında olacak.
ABD ile sorunların çözüm yoluna girmesiyle birlikte yine dövizin ateşinin düşeceği ve TL'nin değer kazanacağı ve borsada toparlanma olacağını görüyoruz.
Türk ekonomisine güvenmek ve sakin kalmak yapılacak en doğru şey.." Ekonomiyi iyi bilen Doğaner'in sözlerine ben de bir cümle ile son vermek isterim ki;
Yerli ve milli olmanın sınandığı günler işte tam da bu günler.
Bu haber toplam 603 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim