• İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Sedat Ergin: Washington’da hangisini ciddiye almalıyız? İyi polisi mi kötü polisi mi?

Sedat Ergin: Washington’da hangisini ciddiye almalıyız? İyi polisi mi kötü polisi mi?
S-400’ler konusunda Türkiye’ye hak veren açıklamalarına, ABD’nin bu meseledeki günahlarını anlattığı teatral nutuklarına kulak verdiğinizde, kendisinin muhalif bir Amerikalı dış politika yorumcusu olduğunu zannedebilirsiniz.

Oysa o bir yorumcu değil, ABD Başkanı unvanıyla Beyaz Saray’da oturuyor.

Örneğin şöyle konuşuyor: “Türkiye savunması için Patriot füzeleri almak istedi. Obama yönetimi hiçbir koşulda satmadı. Bu uzun bir süre böyle devam etti. Rusya’dan füze alacakları ortaya çıkınca bu kez herkes telaş içinde Türkiye’ye ‘Tamam, Patriot’ları size satarız’ demeye başladı. Ama Türkiye zaten anlaşmayı imzalamış ve Ruslara bir yığın para ödemişti. Aslında buradan almalarına izin verilmediği için Rusya’dan aldılar.”

Türkiye’ye geçmişte Patriot satılmamış olmasını “ahmakça” diye niteliyor Başkan Trump. Gelinen noktada Türkiye karşısında sergilenen davranışı “adil bulmadığını” anlatıyor.

*

Trump, bir yandan da “Rus füzesi aldı diye ona (Erdoğan) milyarlarca dolarlık uçak (F-35) satmamıza izin verilmiyor” diyerek yakınıyor.

Peki Türkiye’yi F-35 programından çıkartan kim? Barack Obama mı? Hayır, Trumpyönetimi...

Evet, Obama yönetiminin hava savunma sistemi alanındaki ihtiyacının karşılanması konusunda Türkiye’ye çok yardımcı olmadığı bir gerçek. Ama şunu unutmak da gerçeğe saygısızlık olur: Trump, 21 Ocak 2017 tarihinde düzenlenen şaşaalı bir törenle Beyaz Saray’da yönetimi devraldı. Yani, kendisinin Washington’da ipleri eline almasından bu yana tam iki buçuk yıl geçti.

Devamı: http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/sedat-ergin/washingtonda-hangisini-ciddiye-almaliyiz-iyi-polisi-mi-kotu-polisi-mi-41278207

Bu haber toplam 375 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim