• İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C

Sefa Saygılı: Hocalara neden itimat azaldı?

Sefa Saygılı: Hocalara neden itimat azaldı?

Birtakım din hocalarının her konuda fikir ayrılığına düşüp, üstelik bunları bir de halkın önünde medyada tartışmalarına ne denir? Ayrıca sadece kendi aralarında değil, 14 asırlık birikimi beğenmeyip baş tacı âlimlerle zıtlaşmaları vahim, daha kafa karıştırıcı ve hocaların inandırıcılıklarını kaybettiren bir durum maalesef.

14 asırlık İslam’ın birikimini bazı hocalar, üstelik halkın gözü önünde küçümsemekte, yalanlamakta, kendilerinin daha doğru olduğunu söylemektedirler. Sözünü ettiğimiz medyatik hocalar adeta bu birikimi berhava etmektedirler. Sanki 14 asırdır isabetli görüş açıklayan, İslam’ı doğru anlayan âlim yoktur da bunlar onlardan daha çok bilgi sahibidirler.

Önce hadisleri reddettiler, “Sadece Kur’an” dediler. Şimdi ise sıra Kur’an’a geldi. Artık Rabbimin kitabını haşa sorgulamaya başladılar.

Yalnız bu nevzuhur hocaların hepsi aynı şeyi söylememekte, her biri diğerinden farklı görüşleri dillendirmekte ve ayrı telden çalmaktadırlar. Kısacası bunlar birbirleriyle de dehşetli tartışmalara girmektedir. Birinin ak dediğine diğeri kara demektedir.

Üstelik bunu televizyon kanallarında, Youtube’da ve başka medya organlarında ama herkesin gözü önünde yapmaktadırlar. Yıllardır ortak nokta bulunmuş, tartışma yapılma durumu geçilmiş konuları yeniden ısıtıp gündeme getirmektedirler. Belki ilim sahibi insanların aralarında konuşacakları ayrıntı sayılabilecek hususları açıkta tartışmaktalar.

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/sefa-saygili/hocalara-neden-itimat-azaldi-27113.html

Bu haber toplam 464 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim