• İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Sefa Saygılı: İnsanı anlamak

Sefa Saygılı: İnsanı anlamak
Geçenlerde gazetelerde çıktı, bilmem gördünüz mü? Karadeniz’in bir ilinde 3 kardeş arasındaki arazi anlaşmazlığı cinayete yol açmış.
Abileri anlaşmazlık yüzünden iki kız kardeşini tabanca ile kafalarına ateş ederek öldürmüş. Anlaşmazlık fındık bahçesinin paylaşılması sebebiyle imiş. Kız kardeşler 5 yıl önce babadan kalma mirastan kendine aslan payı ayıran abilerine karşı tapu iptal davası açmışlar ve davayı kazanmışlar. Buna sinirlenen abileri ise iki öz bacısını fındık bahçesinde fındık toplarken öldürmüş.
 
İşin ilginci bu kardeşlerin yaşları. Katil abi tam 79 yaşındaymış. Kız kardeşler ise 74 ve 69 yaşlarında.
 
Türkiye’de insanların ortalama ömrünü düşünürsek beklenenden fazla yaşamış oldukları bile söylenebilir. Ancak dünya hırsı o kadar canlı ve o kadar güçlü ki birbirlerinin canını almaya kadar vardırmışlar.
 
¥
 
55 yaşlarındaki hanım hastamız sıkıntılı idi ve son günlerde yaşadığı üzüntülü olaylardan morali ve ruh sağlığı bozulmuştu. Kaldıramıyor, bir anlam da veremiyordu. 
 
Anlattığı şu idi: Yaşları 50 ila 60 arasında olan beş kardeşlermiş. 3’ü kız, 2’si erkekmiş. O kadar birbirlerine düşkünlermiş ki çevredekiler gıpta edermiş. Zor günler geçirene diğerleri hemen destek olur, moral verirmiş. Uzun süre ayrı kalamazlarmış. Ne zamanki babalarından sonra anneleri ölüp de kalan mirası paylaşmaya iş gelince durum değişmiş. Araları açılmış, birbirleriyle küsmüşler. Giderek düşmanlığa kadar varmış gerginlik.
 
Kendisine, “Herhalde kalan miras büyük” diyecek oldum. “Hayır, topu topu bir daire ve memlekette birkaç dönüm arazi” demez mi?
 
Bu kadar mirası bölüşürken tatlılıkla yapacakları paylaşımı anlaşmazlıklara ve kavgalara vardırmışlardı.
 
¥
 
Bundan birkaç sene evvel İstanbul’daki camilerden birinin müezzini eşiyle birlikte muayeneye gelmişti. Hocamız karısına çok kızıyor ve öfkesini yüzüne karşı söylüyordu. Kızgınlığının sebebi ise eşinin babasından kalan ve kendisine düşen mirasın bir kısmını yoksul olan diğer kardeşine devretmesiydi. Hoca bunun yanlış olduğunu yüksek sesle ifade ediyordu.
Bu haber toplam 426 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim