• İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Sefa Saygılı: İstanbul Sözleşmesi fesih edilmeli ve uzantısı 6284 Sayılı Yasa yürürlükten kaldırılmalıdır

Sefa Saygılı: İstanbul Sözleşmesi fesih edilmeli ve uzantısı 6284 Sayılı Yasa yürürlükten kaldırılmalıdır
Toplumu ve aileyi tahrip eden İstanbul Sözleşmesi ve bu sözleşmeden kaynaklanan 6284 Nolu Yasa tabii (doğal) hukuk ve pozitif hukuk ilkelerine aykırıdır.
Binlerce yılda oluşan hukuk ve adalet ilkeleri bu sözleşme ve yasa ile yerle bir edilerek hukuk piramidi tersine çevrilmiştir. Hukukun gelişmişlik seviyesinden adeta Batının Orta Çağ anlayışına geri dönülmektedir.
 
Batı’nın Orta Çağ’ında CADI AVI olarak adlandırılan karanlık dönemler yaşanmıştır:
 
“..1692 yılının bir sabahında Salem’in önde gelen yöneticilerinden Papaz Paris’in on bir yaşındaki kızı Elizabeth Paris’le aynı yaştaki kuzeni Abigail Williams, eş zamanlı kriz geçirirler. Kriz dediğim, çılgın gibi koşuşturmakta, anlaşılmaz şeyler mırıldanmaktadırlar. Aslında bir oyundur. Püritenlerin nemrut ortamında sansasyon yaratır. Başta kızın babası Papaz Paris Salem’in hemen tüm eşrafı toplanır ve çocuklardan, onları bedduaları ile bu hale getiren cadıların adlarını söylemeye zorlarlar.” 
 
Artık cadı avı başlamıştır 
 
Elizabeth ve Abigail’e özenen bir düzine çocuk yaşta kız kendilerinin de cadılar tarafından taciz edildiğini iddia eder hatta isimler verirler. Alacak verecek meseleleri, arazi anlaşmazlıkları olan hasım aileler birbirlerini efsunlamak, mallara el koymakla suçlamaya başlar. KADINLARIN KOCALARINI İHBAR ETTİKLERİ TOPLUMSAL BİR HİSTERİ ORTAYA ÇIKAR. Hapishaneler dolar taşar…” 
Bu haber toplam 314 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim