• İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C

Şehrim Aşk, 'zarif' ve 'mutlu' bir kitap

Şehrim Aşk, 'zarif' ve 'mutlu' bir kitap
Çöl, sıcak, uçak, otobüs, geç kalmalar, yetişmeler, korkular, acıkmalar, tıkanmalar, koşmalar… Kavuşmalar… Mekke, Medine, Kudüs… Ara ara İstanbul… Zeynep İnan, Leyla İpekçi'nin Şehrim Aşk'ını yazdı..

H Yayınları’ndan çıkmış Şehrim Aşk. Güzel bir roman! Bu niteleme cümlesini kısa veya zayıf bulmayın. Zira güzel’i el değmemiş, aslî manasında kullandım. O, güzel olduğu kadar iç ısıtan bir kitap. Benim içimi ısıttı. Size dininizi öğretmeye çalışmıyor; iman pompalamaya, felsefe, meşrep dayatmaya kalkmıyor. Yazarımız dolaştığı bahçelerden topladığı renk renk çiçekleri kendi üslubuyla hoş bir buket yaparak sunuyor.

Leyla İpekçiŞehrim Aşk’ta her bölümün başını kısacık alıntılarla süslemiş. İbni Arabi, Muhammed Esed, Hacı Bektaşı Veli, Hallacı Mansur, Ali Şeriati ve nicelerinden… Yazarımıza bu noktada teşekkür etmek lazım zira bu tavrı ile bizlere, herkesten alınabilecek güzellikler olduğunu çok net bir şekilde hatırlatıyor. Maneviyata, takım tutma mantığı ile yaklaşmayanın ne kadar kârlı olacağını yani! Ben de yazar olsam kitabımın başına Leyla İpekçi’den şu alıntıyı yapardım: “Neye secde ettiğimizi keşfetmemiz, seçmemiz, bilmemiz gerek bizim de…” Bu soruya cevap düşünmek, bulmak ve gereklerini yerine getirmek bir insan için kurtuluş sebebi değil de nedir? Şimdiden söylemiş olayım ki kitabı okuduktan sonra odanızın duvarına yapıştırdığınız, üzerinde veciz sözler yazan minik kâğıtlarınız olacak.

 

Devamı için: http://www.dunyabizim.com/Manset/18901/sehrim-ask-zarif-ve-mutlu-bir-kitap.html

Bu haber toplam 895 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim