• İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Selahaddin E. Çakırgil: M. Şevket Eygi bir ‘mekteb’ idi

Selahaddin E. Çakırgil: M. Şevket Eygi bir ‘mekteb’ idi

Bir şair,‘Bugün 80 yaşındayım, hâlâ binek taşındayım’ demişti.. 

İşte o‘binek taşı’nda, takdir-i ilâhî’deki sıralamaya göre vaktini bekleyenlerden bir ağabeyimiz daha ebedî yolculuğuna çıktı. 

1923’den beri, bizim değerlerimizi sadece inkâra değil, tahribe de yönelik laik azgınlıklara karşı korumak yolunda, hele de 27 Mayıs 1960 Askerî Darbesi sonrasındaki boğucu ortamda, o günlerin imkânsızlıkları ve yoklukları içinde, genç yaşında matbuat hayatına atılarak, bizim inanç ve aslî değerler sistemimizi, kadîm ve asîl kültür ve medeniyetimizi yeni nesillere anlatmak yolunda, o zamanlar daha da az olan kalem ve tefekkür erbabından birisi olan ‘Mehmed Şevket Eygi’  ağabey dünya hayatına 86 yaşında vedâ eyledi, 12 Temmuz akşamı.. 

*** 

Şevket ağabey, Karadeniz Ereğlisi’nden ve oğlunu kendi inanç dünyasına hizmet edecek bir çizgide yetiştirmeye dikkat eden ailenin çocuğu olarak, emperial kültürün ülkemizdeki ileri karakolu konumundaki Galatasaray Lisesi’nde okutulmuş ve sonra da tahsilini Ank.Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde sürdürmüş birisiydi.. 

Şevket ağabey, üniversite tahsilini tamamlar -tamamlamaz, matbuat hayatına geçti ve, kendi aslî değerlerine bağlılık dikkatini hep önde tutan bir isim olarak, özellikle de 1961’lerde yayın hayatına giren haftalık ‘Yeni İstiklâl’ dergisi ve kurduğu yayınevinde yayınladığı kitaplarla Müslüman hassasiyeti taşıyan çevrelerde kısa sürede benimsenmişti. 

Devamı: https://www.star.com.tr/yazar/m-sevket-eygi-bir-mekteb-idi-yazi-1467058/

Bu haber toplam 553 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim