• İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C

Selahaddin E. Çakırgil: Nerede bir zulüm varsa, Müslüman orada mazlûmun yanında olmak zorundadır

Selahaddin E. Çakırgil: Nerede bir zulüm varsa, Müslüman orada mazlûmun yanında olmak zorundadır
Bir kaç noktaya değinelim:
  • Çin rejiminin Doğu Türkistan’da yaptığı sistematik asimilasyon siyasetine karşı, İstanbul- Eyyûb Sultan’da, 7 Aralık akşamı, ‘İnsan Hakları Günü’ münasebetiyle bir protesto gösterisi vardı. Mazlûm (yani, zulüm gören) bir insan veya halkın ‘Âhh’ını duymak insanlığın gereğidir. (Bu vesileyle, Gök Bayrak’lı Doğu Türkistan’ın 1949’daki ilk ve son lideri olan ve 1975’lerden beri  yakın irtibatım olan Îsâ Yusuf Alptekin ağabeyi, rahmet niyazlarımla anıyorum.)
  • 7 Aralık akşamı Üsküdar-Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde Mazlumder’in sunduğu ‘İnsan Hakları ve Göç’ konulu proğramda gösterilen sinevizyon proğramı, insan olanın yüreğini burkuyordu. ‘Hicransız Hicret olmaz’ elbette, ama, dünyanın her yanında, zulüm ve yoksulluktan kurtulmaya çalışıp, gemilerle ya da kara yoluyla, sonu nereye varacağı bilinmeyen meçhul bir yolculuğa çıkan ve amma çocuklarıyla birlikte sulara gark olan veya çöllerde, dağlarda perişan olanlar, hele de onların körpecik çocuklarının ve annelerinin gözlerindeki, ne olacağını anlamaya çalışan meraklı bakışları ve yüz hatları yüreklere bir kurşun ağırlığıyla çöken çocukları..

    Allah’u Teâlâ’nı bu mâsum kullarının acılarını, kaygularını ve içlerindeki tufanları duymadığımız      sürece, sûreten /şeklen insan olmaktan, sîreten/rûhen insan olmaya nasıl ulaşabiliriz? 

   

  • Yarın, (Salı akşamı) saat 19.30’da, Fâtih Câmii’nden başlayıp Saraçhane Parkı’na kadar yapılacak olan meş’aleli bir gösteri ile, 6 yılı aşkın zamandır, Müslüman Mısır halkının tepesine çöken ve onları esir alan kanlı darbeci General A. Fettâh Sisî’nin zindanlarındaki mazlûm Müslümanlarla kalbî ideal birliği ve dayanışma içinde bulunulduğu bir daha sergilenecektir. Vicdan bile duymaz sesi çıkmazsa bir ‘âhh’ı..

  Devamı: http://www.star.com.tr/yazar/nerede-bir-zulum-varsa-musluman-orada-mazl-fbmun-yaninda-olmak-zorundadir-yazi-1499234/

Bu haber toplam 282 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim