• İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Selçuk Özdağ: Barış PKK’nın Tasfiyesi ile Mümkündür

Selçuk Özdağ: Barış PKK’nın Tasfiyesi ile Mümkündür
Bugün anlaşılıyor ki, PKK Suriye’de elini rahatlatmak için masaya oturmuş. İki cephede birden mücadele edemeyeceği için Suriye’de Kantonlaşırken güçlerini dağıtmak istememişler.

Öcalan’ın HDP’lilerle yaptığı görüşmelerin satır aralarında da bu  gerçek var. Bir görüşmede size zaman kazandırıyorum diyor. Neyin zamanı, Barış görüşmelerini zaman kazandırma olarak gören birinin samimiyetine inanılabilir mi?

PKK bir terör örgütü, bütün bir geçmişi kan ve katliamlarla dolu. En iyi bildiği şey öldürmek, yakmak, talan etmek, tahrip etmek… Kurgusunda başka bir mücadele biçimi yok. Böyle bir örgütle masada bir şey elde etmek mümkün değil.

Gelinen nokta herkes için üzücü bir nokta ama en çok örgüt liderine güvenerek barışa inanan hükümet için üzücü. Büyük riskler alınarak bir süreç başlatıldı, operasyonlar durduruldu, tutuklamalara ara verildi, sonuç ortada. Hala hükümetin samimi olmadığını, masayı PKK’nın değil iktidarın devirdiğini söyleyenler var. İktidar barış arzusunda samimi olmasa PKK bu yığınağı yapabilir miydi? Hep beraber bir terör örgütü ve onun liderine güvenmenin sıkıntısını yaşıyoruz.

Bundan sonra kimse hükümetin barış için çaba göstermediğini söyleyemez. O kadar gayret gösterdi ki PKK’nın istismarını, ihanetini, çapul zihniyetini görmezden geldi. Barış uğruna asli görevlerini bir süre ihmal etti. Belki de sürecin tek faydası bu olacak… Bu sürecin tarihini yazanlar PKK ve uzantılarını barışa engelleyen taraf olarak kodlayacaklar.

Türkiye ciddi bir dönemeçten geçiyor; içte PKK ihaneti, dışta bir sürü Türkiye düşmanının Suriye üzerinden oluşturduğu şer koalisyonu… Amaç Suriye’de Irak’ta uç veren çatışmaları, kavgaları Türkiye’ye taşımak, vatan coğrafyasını benzer şekilde parçalamak. Hedef AK Parti iktidarı değil, topyekün Türk milleti ve aziz vatanımızdır. Siyasi ihtilaflar, farklı politikalar tehdit vatana yönelince bir tarafa atılır. Dağ gibi dalgalar Türkiye’nin üzerine gelirken sen ben kavgasına tutuşmak Türkiye’yi odağa alan şer cephesinin işini kolaylaştırmaktan başka işe yaramaz!

Devamı: http://www.gazetevahdet.com/baris-pkknin-tasfiyesi-ile-mumkundur-4702yy.htm

Bu haber toplam 449 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim