• İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Selçuk Türkyılmaz: Medeniyetler savaşında değiliz, bu yeni sömürgeciliktir!

Selçuk Türkyılmaz: Medeniyetler savaşında değiliz, bu yeni sömürgeciliktir!
laude Cahen, Haçlı Seferleri Zamanında Doğu ve Batı adlı önemli eserinde Haçlı Seferlerine, Avrupa’nın daha çok hangi bölgelerinden katılım olduğu ya da hangi bölgelerin sürükleyici olduğu konusuna açıklık getirmiştir.

Cahen, Haçlı Seferleri başlamadan önce Doğu ve Batı’nın İspanya ve Sicilya’da birbiriyle temas hâlinde olduğunu söyler. Bu iki bölgede Müslümanların ve Hristiyanların bir diğerinin yönetiminde yaşama tecrübesine sahip olduğundan bahseder. Buna rağmen Batı’nın Doğu, Doğu’nun da Batı hakkında kapsamlı bir bilgiye sahip olmadığını da belirtir.

Cahen, Haçlı Seferleri’ne katılan orduların hep Pireneler ve Alplerin ötesinde teşkil edildiğini söyler. Bu önemli bir tespittir. Fransa, Avusturya, Almanya ve İngiltere gibi ülkelerin bulunduğu bölgelerden yoğun bir katılım olmasının bugün için bir anlamı var mıdır? Haçlı seferleri Doğu ve Batı ilişkilerini derinden etkilediği için bunun gibi sorulara cevap verilmesi gerekir. Irak’ın ikinci defa işgali sırasında Amerika başkanı Haçlı Seferleri’nden bahsetmişti. Irak’ı işgal etmekle kalmadılar, İslam coğrafyasının tamamını bir daha yıkıma uğrattılar. 

Devamı: http://www.gercekhayat.com.tr/yazarlar/medeniyetler-savasinda-degiliz-bu-yeni-somurgeciliktir/

Bu haber toplam 302 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim