• İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Selçuk Türkyılmaz: Türkiye üçüncü yolu kurabilir mi?

Selçuk Türkyılmaz: Türkiye üçüncü yolu kurabilir mi?
Doğu-Batı karşıtlığını Amerika ve Rusya temsil ediyordu. Yan unsurlar olarak Çin, İngiltere, Fransa ve iki tarafa bölünmüş Almanya vardı.
Listeyi uzatabiliriz ama kapitalizm ve komünizm zıtlığı üzerine bir denge kurulmuştu. Müslüman dünyada üçüncü yol itirazı yükselmeye başlasa da bu sese kulak verildiğini söyleyemeyiz. Üçüncü yol ile bağlantısızlar hareketini kast etmediğimiz açıktır. Bir dünya görüşü olarak üçüncü yol…

Yeni Zelanda’da ve dünyanın başka yerlerinde Müslümanlara yönelik katliamı da içeren yoğun saldırıları üçüncü yolun mümkün ve hatta kuşatıcı olma ihtimalinin yok edilmesi şeklinde açıklamamız gerekiyor. Eğer bu sadece bir “din” olsaydı elbette Batı bunu değiştirir, yönlendirir ve çıkarlarıyla uyumlu hâle getirirdi. Batı üçüncü yolun güç devşirme ve kendine özgü siyaset üretebileceğini düşünüyor. Böyle düşündüğü için de Fransa’dan başlamak suretiyle İslamiyet ile alakalı sembollerin yasaklanması yoluna gittiler. Yasaklama, ötekileştirerek sınıflandırma ve tanımlamayı kolaylaştırdı. Aynı zamanda uçlara itmenin yolu da açıldı. Hâlbuki İslamiyet iki kutuplu dünyanın sığ karşıtlığını aşarak insanlara ulaşıyor, neredeyse bütün dünyada hızla yayılıyordu. Sovyetler dağıldıktan sonra Rusya gibi ülkelerde İslamiyet’in önlemez bir şekilde yayıldığı konuşulurdu. İslamiyet’in hızlı bir şekilde yükselişini önlemek için İslam ve Müslümanlar ötekileştirildi ve uçlara itildi.

Aklî dengesini yitirmiş bir papazın eşeğinin üstüne binerek savaşçıları İslam dünyasına yöneltmesini beklemek anakronik bir hadisedir. Haçlı orduları otuz yıldır İslam coğrafyasının altını üstüne getiriyor. Amerika’nın öncülüğünde Doğu-İslam dünyasını işgal eden Batılı ülkelerin orduları kapitalizm-komünizm karşıtlığına karşı yükselen üçüncü yol idealini yerinde sonlandırmak istedi. Bu kadar çabuk hareket edileceğini hiç kimse düşünemezdi. Son ana kadar savaşın başlamayacağına, bunun bir gösteri (tiyatro) olduğuna dair çok güçlü bir kanaat vardı. Güya Amerika yeni iktisadî düzenini ancak bu şekilde kurabilirmiş gibi yanıltıcı bir görüş vardı. İntifada’nın küçük çocuklarının bile haklı mücadelesiyle bütün dünyayı etkileyebildiği bir ortama Batı müsamaha göstermedi. Müslüman dünyaya yönelik çok kapsamlı bir müdahale dönemi başladı. Bu müdahale ile Batı’nın bütün yerkürede yeni emperyalist dönemi başlattığını söyleyebiliriz.

Devamı: https://www.yenisafak.com/yazarlar/selcukturkyilmaz/turkiye-ucuncu-yolu-kurabilir-mi-2049776

Bu haber toplam 417 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim