• İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Selvigül Kandoğmuş Şahin'den: Selvigül Kandoğmuş Şahin

Selvigül Kandoğmuş Şahin'den: Selvigül Kandoğmuş Şahin
“Gelecek bu günden onun için hazırlananlara aittir” ( Malcolm X)

“Gelecek bu günden onun için hazırlananlara aittir”

                                                                                                                          ( Malcolm X)

Gelecek an an inşa oluyor Mısır topraklarında. Firavun zulmünün yankılandığı sokaklarda, Mısır zindanlarında Yusuf Peygamberin iffeti, adaleti, sabrı kuşandığı o sokaklarda yaşanıyor yaşanılacak olan direniş. Musa’nın topuklarının değdiği, isyanı, Rabbe aşkı, başkaldırısı, müstekbir Firavun’a isyan ederek Hakk’a yürüdüğü o kutlu belde de hemen şimdi modern zamanların anlarında sımsıcak yaşanıyor ve bitmeksizin sürüyor şehadet türküsü. Bu türküyü biliriz ve tanırız.

Peygamberlerin izinden yürüyen Seyyid Kutub ’un o sarsıcı nidasından biliriz.  Abdünnasır, özür dilediği takdirde Seyyid Kutub’u affedeceğini söylüyordu ve düşüncelerini değiştirmesi için ailesini dahi baskı altında tutuyordu. Yüreği kavi, yüzü aydınlık şehit tüm işkencelere ve yapılan zulümlere rağmen düşüncesinden vazgeçmedi ve altmış yaşında bir delikanlı heyecanıyla haykırdı: “ Eğer Allah kanunu ile mahkûm edilmişsem ben Hakk’ın hükmüne razıyım. Eğer batıl kanunlarla mahkûm olmuşsam ondan çok daha üstün bir düşünceye sahip olduğum için batıldan ve münafıklardan merhamet dilemem. Allah’a şükürler olsun ki on beş sene cihad ettikten sonra bu mertebeye ulaştım. Ben Allah yolunda yaptığım iş için asla özür dilemem. Namazda Allah’ın birliğine şehadet eden parmağım asla tağutun hükmünü onaylayan tek bir harf bile yazmayacaktır.” İnanmak an be an hayatımızı değiştirip dönüştürürken bizler odalarımıza kapanıp doksanlı yılların gençliği olarak Ömer Karaoğlu’nun ezgileri eşliğinde Seyyid Kutub’ un seslenişlerine yüreğimizi çevirdik. Elimizden Yoldaki İşaretler hiç düşmedi bize yol açtı, yol oldu. Zindanın bereket soluğunda ayetleri yaşam reçetesi gibi insanlığa sunun Âlim Fi Zilal’il Kuran Tefsiriyle anlayışımızı ve yaşayışımızı nasıl da aydınlattı. Unutturmak, yok etmek, imha etmek için asılan Seyyid Kutub uzun soluklu derin bir sesleniş oldu İslam Coğrafyası için.

Devamı için: http://www.milatgazetesi.com/Mursiye-selam-olsunCennet-olsunKurtulus-olsun/69614#.VV8bzfntmko

Bu haber toplam 1106 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim