• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Şeref Oğuz: Dijital kâğıt çağı

Şeref Oğuz: Dijital kâğıt çağı
Türkiye’de bir Ar-Ge merkezi açarak 5G, nesnelerin interneti, siber güvenlik gibi alanlara odaklanan Samsung, katlanabilir ekran teknolojisi ile geleceğin kültür dünyasını şekillendirmeye hazırlanıyor.
Katlanabilir ekran üretimi, geleceğin kültür dünyasını şekillendirecek. Teknoloji, ormanları tüketen geleneksel kağıt yerine şimdi dijitalini üretiyor. Telefonla başlayacak olan süreç, kitaptan gazeteye yeni bir çağın kapısını aralıyor. SABAH, Samsung'un gelecek teknolojilerini, yerinde inceledi. Araştırma ve geliştirme merkezini bize açan Samsung'un dünyadaki sayılı Ar-Ge merkezlerinden birini de Türkiye'de açacak. Samsung Electronics Türkiye Başkanı DaeHyun Kim, "Güney Kore ile Türkiye arasındaki tarihi ve kültürel bağlar, gezegenin farklı alanlarında birlikte iş yapmamızı kolaylaştıracak" diyor.
TÜRKİYE'DE AR-GE MERKEZİ
Samsung Electronics Ar-Ge Merkezi, Türkiye Ankara'da, Türkiye'nin en köklü teknik üniversitelerinden Orta Doğu Üniversitesi Teknopark bünyesinde henüz yeni kurulmuş durumda. DaeHyun, "385 metrekarelik bir alanda kurulu olan merkezimiz Bilgi Teknolojileri Kurumu'nun ana merkezinin yanında yer alıyor ve teknoloji şirketlerinin kümeleşmesi için özel olarak tasarlanmış bir teknopark yerleşkesini oluşturuyor. 15 Kasım itibarıyla öncül operasyonlarını devreye alan Samsung Türkiye Ar-Ge Merkezi, 2019'un ilk çeyreği içinde tüm fonksiyonları ile çalışmaya başlayacak. O tarihe kadar gerekli altyapı tamamlanacak ve kalifiye Türk Ar-Ge mühendislerinin işe alım süreci sonuçlandırılacak. Merkezimiz öncelikli olarak 5G, nesnelerin interneti, knox-bazlı ugulamalar, siber güvenlik ve dijital eğitim konularında çalışmalar yapacak" dedi.
DaeHyun, "Şirketimizin itici gücü vizyonumuz. Biz, insanların neye ihtiyaçları olduğunu, ne istediklerini iyi anlamak isteriz; sonra isteklerini karşılamak için teknolojinin sınırlarını zorlarız. En sonunda da gerçekleştirdiğimiz inovasyonun herkesin hayatına değer katması için tasarımı devreye alırız. Tasarım, insanlara ilham verici ürün ve hizmetlerle yeni deneyimler yaşatmamıza olanak tanır" şeklinde konuştu.
Bu haber toplam 508 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim