• İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C

Şeref Oğuz: İsrail TİKA’ya karşı saldırıya geçiyor

Şeref Oğuz: İsrail TİKA’ya karşı saldırıya geçiyor

Türk işbirliği ve Koordinasyon Ajansı TİKA dünyanın her yerine uzanıp nerede dertli varsaoraya gidip az veya çok yardımda bulunduğumuz, gözbebeği kurumumuz...
Dün döndüğümüz Güney Afrika ve Zambiya seyahatinde, TİKA'nın insanlık için ne derecehayati roller üstlendiğine bir kez daha tanık olduk. Ülkemizin uluslararası ilişkilerdenekonomiye, sanattan sosyolojiye etkin olduğu her alanda yüksek performansıyla bilinen TİKA'ya karşı büyük tehdit var. Tehdidin sahibi İsrail...
Bir İsrail araştırma kuruluşu, düzmece delillerle TİKA'yı teröristlere yardımla suçlayan rapor hazırladı. TİKA'nın sakıncalı olduğu tezini dünyaya yaymaları ve faaliyetlerinin durdurulması önerisini dünyadaki 39 Yahudi kuruluşuna bildirdiler.
Oysa TİKA, Türkiye'nin kalkınma tecrübesini başka ülkelerle paylaşan, "işbirliği ortaklığı" anlayışıyla çalışan bir kurumumuz. Yaptığı katkılarla pek çok coğrafyada "gözbebeği kurum" algısını oluşturmuş, Başkan Dr. Serdar Çam'ın ifadesiyle "etkili kararlar ve doğru adımlarla diğer ülkelere model" haline gelmiş.

Devamı: https://www.sabah.com.tr/yazarlar/oguz/2018/07/30/israil-tikaya-karsi-saldiriya-geciyor

Bu haber toplam 412 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim