• İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C

Şeref Oğuz: Kavimler göçüyor

Şeref Oğuz: Kavimler göçüyor

G20 Liderler Zirvesi'nin "Küresel Büyüme ve Ticaret" oturumundaki gündem, dünyanın giderek tırmanan sorunlar listesi gibi... Zira küresel ekonomi büyüyememe kıskacında ve ticarette korumacılık rüzgârları, neredeyse kasırgaya dönüşmüş durumda.
Yetmezmiş gibi, G20 Antalya Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dikkat çektiği, geçen yıl Çin'deki G20 zirvesinde "Kapsayıcı Büyüme ve Küresel Adalet" başlığıyla irdelenen konu, bu defa daha da derinleşerek masaya geliyor.
Dün, farklı coğrafyalarda konuşlanan "ihtişam" ve "sefalet" bugün aynı yerde, birbirine komşu, kıvılcım mesafesinde duruyor. 3.5 milyonu bizim topraklarımızda olmak üzere 62 milyon mülteci, "kavimler göçü" ile dünyanın en önemli sorunu durumunda...
Erdoğan "eşitsizliği giderme yolunda G20'nin rehavete düşülmesi halinde" karşılaşılacak tehditleri sıralarken, açlar ve toklar arasındaki gerilimin azaltılması için küresel politikalar önermişti.
Düne kadar fakirliğin coğrafyası vardı. Misal Londra'da zengin, Somali'de fakir olabiliyordunuz. Ancak şimdi ihtişam ve sefalet bir kıvılcım mesafesinde duruyor bir diğerine... Londra'ya gitmeye gerek yok. Levent'teki Kanyon AVM'nin arka kapısı fert başına 3.000 $'a bakarken ana girişi 20.000 $'a bakıyor.
Devamı: http://m.sabah.com.tr/yazarlar/oguz/2017/07/08/kavimler-gocuyor

Bu haber toplam 849 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim