• İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Şerif Mardin ile Bir Sohbetten Kalanlar

Şerif Mardin ile Bir Sohbetten Kalanlar
Şerif Mardin Bey ile buluşmamız 1,5 yıl öncesine tevâfuk etmektedir. Kitabları kütübhâneye teslim edilmiş, evin salonunda az bir kitab ile Şerif Mardin Bey, dünyadaki son zamanlarını geçiriyordu. Özge Sena Bigeç yazdı.

Şerif Mardin Bey ile buluşmamız 1,5 yıl öncesine tevâfuk etmektedir. Soğuk bir mevsimde, sıcak bir hâneyeydi teveccühümüz. Kitabları kütübhâneye teslim edilmiş, evin salonunda az bir kitab ile Şerif Mardin Bey, dünyadaki son zamanlarını geçiriyordu.

Kendisini tanımak isteyen herkesin; resimlerden ya da televizyon programlarından değil de bizzât görmesini isterdim. Zîrâ; yüzündeki dinginliğin, gözlerindeki derin ışığın ancak rû-be-rû temâşâ edileceğini ifade etmeliyim. Bu ni’met için; Allah’a her zemân minnettar olacağım.

Şerif Mardin deyince bana kalan; sıcacık, güven veren bir yüz, ehl-i kalem olduğunuzu ve bil-hassa Risale-i Nurları uzun yıllardır okuduğunuzu öğrendiğinde heyecanlanan bir kalp ve masmavi derin nazarlar oldu.

Şeyh Yusuf Sıdkı El-Mardini'nin torunu

İnsanın isminde ve soyisminde sırlar ve hikâyeler vardır. Evvelen buradan başlamak gerek; bir “değer” ise… Şerif Bey’in isminin de Mardin’e böylesine sarılması merâkımı celb etti ki; Mardin ile başladık sohbetimize. Soyu Mardin’den gelir Şerif Bey’in. Bir Anadolu ruhudur esâsen dünyaya kılıncını çeken.

Devamı: http://www.dunyabizim.com/mercek-alti/26965/serif-mardin-ile-bir-sohbetten-kalanlar

Bu haber toplam 1426 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim