• İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

"Sevginden başka bize ne gerek sanki..."

"Sevginden başka bize ne gerek sanki..."
Kosova Türk Yazarlar Derneği yeni etkinliklerini yoğun bir şekilde sürdürüyor. Son etkinlik Üsküp Yunus Emre Enstitüsü'yle birlikte gerçekleştirildi.
Açılışta konukları Üsküp Yunus Emre Enstitüsü Müdür Vekili Fuat Korkmaz selamladı.
İlk bölüm yazar, şair, aydın Esad Bayram'a ayrıldı. Hasta olduğu için etkinlikte hazır bulunamayan Bayram'la ilgili ünlü yazar, şair İlhami Emin konuştu. Bayram'ın özellikle "Ben ve Çarşı" adlı kitabının üzerinde durulması gerektiğine vurgu yaptı. Esad Bayram'ın birçok alanda katkısı geçtiğinin altını çizen Emin yanı sıra, etkinlikte hazır bulunan Prof. Dr. Numan Aruç, Doç. Dr. Mariya Leontiç, Doç. Dr. Zeki Gürel, Nizam Reşit vb. Esad Bayram'ın yürekli çalışmaları olduğuna işaret ettiler.
Etkinliğe katılan kızı ve torunu bu anlamlı buluşma için Yunus Emre Enstitüsü yetkilileri ve katılımcılara teşekkürlerini sundular.
Üsküp'teki etkinliğin ikinci bölümünde İlhami Emin, Enver Baki, Zeynel Beksaç, İskender Muzbeg, Taner Güçlütürk, Nazlı Rana Gürel, Naciye Kiç Hasan, Mehmed Arif, Seyhan Yakupi, Medadin Limani, İrem Kasap vb. şairler şiirseverlerle dizelerini paylaştılar.
Tiyatro sanatçıları Yunus Şimşek ve Selpin Kerim şiirlerle, ayrıca gitarda Ece Daut eşliğinde okuduğu şarkı türkülerle Ergin Karahasan'ın da kendine özgü katkıları oldu.
Söz konusu etkinlik, Makedonya'daki, Rumeli'deki yaşayan Türkçe'nin, Türk kimliğinin görkemli sesi, yankısıydı. Türkçe'ye bu topraklarda omuz koyanlara, onun zengin içerik kazanmasına yürekli çalışmalarıyla ödün vermeden katkı sunmayı bir sorumluluk ve onurlu görev bilenlere selam olsun!
Üsküp yolculuğumuz Rumeli'nin yaşayan çınarı ünlü yazar Fahri Kaya'yı evinde ziyaret etmekle son buldu. Klasiğimiz, edebiyatımızın çınarı Fahri Abi'mizle sohbet etmek bize her zaman büyük bir keyif ve mutluluk vermiştir. En kısa zamanda yeniden bir araya gelme dileklerimizle üstadımızın evinden ayrıldık.
Zeynel Beksaç
Bu haber toplam 946 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim