• İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Sevil Nuriyeva İsmayilov: Rusya neyi murat ediyor?

Sevil Nuriyeva İsmayilov: Rusya neyi murat ediyor?
“Rusya ne yapmak istiyor” sorusu, galiba bugünlerin en önemli sorularından birisidir. Gerçi çevrede; olup bitenlere kimin nasıl baktığını, nasıl bir murat beklentisinde olduğunu, topyekûn anlamamız lazım.

Rusya yeniden tarih sahnesinde taraf olmak istiyor. Kendi içindeki çelişkilere baktığınızda ise, nasıl bir zor dönemden geçtiğini görebiliyorsunuz. Sadece tek renkli bir Rusya’nın karşımızda olmadığını defalarca yazmışımdır. Ermeni ve İsrail lobisinin etki ve ilgi alanlarına da bakmamız lazım. Ayrıca “Rusya Müslümanlarının ortak noktası var mı, yok mu” onu da hesaba katmak lazımdır.

Çeçenlerin, Rusya içindeki etkisi göz ardı edilmemeli. Lakin Tatar toplumu, Rusya’nın esas Müslüman Türk altyapısıdır. Ve Rusya’da etnik olarak karışık aileler faktörü, Türkler ile Slavların ortak aile yapısı, karşımıza farklı Rusya modelini çıkarttığını da dikkate almak şarttır.

Rusya’nın başarabildiği en önemli püf nokta şudur. Farklı etnik kimliklerin önemli temsilcilerini, Rusya Devleti koduna uyarlayabildi. Edebiyatına, tarihine, bilim ve ilim dallarına baktığınızda, yüzlerce Türk, Yahudi, Ermeni, Gürcü, Çeçen kökenli insanların, nasıl Rusya frekanslı bakış açısına sahip olduğunu ve bu bakış açısı ile Rusya’ya aidiyet duygusunu görebiliyoruz.

Devamı: https://www.star.com.tr/yazar/rusya-neyi-murat-ediyor-yazi-1514943/

Bu haber toplam 413 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim