Sevil Nuriyeva: Yeni dünya düzeninde Rusya ve Türkiye

Sevil Nuriyeva: Yeni dünya düzeninde Rusya ve Türkiye
Uzun zamandır Rusya’nın çöküşü üzerine Amerikan kaynaklı analizler yapılmaktaydı. Ukrayna-Rusya arasında kriz oluşturulduğunda, zaten hedef bu idi. Almanya-Rusya arasının açılması ise en önemli hamlelerden biriydi.
ABD kendi kurduğu sistemin; “kendinden başka birinin yıldızını daha fazla parlattı” diye, bu sistemi kendi elleri ile çöküşe itmekte. 
 
Afganistan’a giriş hikâyesi, esasen paranın seyrini değiştirmek için idi. Rusya en başından Çin ile boğuşturulacak güç olarak tanımlandı. Yeltsin’in gidişi sonrası Putin dönemi, yeniden imparatorluk hayalini devreye sokan Rusya’yı karşısında bulması, ABD’nin hesaplarına uymadı. 
 
Gerçi Rusya-Çin arasında gözle görülür birbirini irrite eden noktalar söz konusudur. ABD bunu bildiği için Rusya’yı, Çin’in demografik genişlemesine tampon olarak yorumladı. Lakin Putin, hesapları çürütmeyi başardı! Amerikan hesaplarına göre 2 yıllık strateji planlaması yapma kabiliyeti olan Putin, yeni dönemde tekrar önemli ve hesaba katılan güç olarak sahnede. 
 
Almanya ve genelde Avrupa ile arasını açmamaya gayret eden Rusya, ABD ile AB’nin arasını açmayı çok istedi. Avrupa ile beraber olarak yoluna devam etmesini arzuladı. “Ukrayna krizi” ile Putin’in hedeflediği plan gecikmeye uğradı. Kırım meselesi üzerinden, Ukrayna-Rusya arasında kapanmaz yara açmak isteyen ABD, Almanya’yı oyuna müdahil ederek, İngilizlerin iki cihan savaşı dönemindeki senaryosundan vazgeçmedi. Almanlarla Ruslar savaştı. Lakin küresel güç olarak ABD çıktı. Hem de bölgesinde büyük savaş sancısı geçirmeden! 
 
Almanya ile Rusya’nın çatışması, Amerikan planları için müsait zemini oluşturacaktı. Yeni ticaret savaşları başlatan Trump, AB ülkelerinin de olaylara farklı bakmasına yol açtı. 
 
Almanya’nın, Rusya-Türkiye-İran ekseninde ekonomik ve jeostratejik olarak yeniden okumalar yapması, yeni dönemde ciddi gelişmelere sebep olacaktır. 
 
Almanların genişleme planlarının hep İngilizler açısından sorun olduğunu, Rusya’nın büyük güç olması, Türkiye’nin tekraren kendi hinterlandında lider olarak devreye girmesi, “Amerika’nın tüm hayallerinin suya düşmesi” anlamı taşımaktadır. Dikkat ederseniz, tüm savaşlar büyük devletlerin ve dünyada söz sahibi tarihin sahiplerinin üzerinden gerçekleştirildi. 
 
Dünyadaki siyonist yapıların bu gidişattaki rolünü, tarih daha sonra tüm detayları ile ortaya çıkaracaktır. 
Bu haber toplam 1132 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim