• İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Şiir ve Musıkî, Allah'ın Bize Lutfu Nimetlerdendir

Şiir ve Musıkî, Allah'ın Bize Lutfu Nimetlerdendir
Türkan Alvan ve M. Hakan Alvan’ın hazırladığı Saz ve Söz Meclisi çerçevesinde kitabın yazarlarından Türkan Alvan Hanımefendi ile hem geleneğimizi hem de geleceğimizi konuştuk.

Ariflere göre şiir ve musıkî, Allah’ın bize verdiği bir nimettir; bu nimet kişinin niyetine göre hayır veya şer yönünde kullanılabilir. Türkan Alvan, kıymetli kitapları “Saz ve Söz Meclisi: Şiir ve Musıkî Medeniyetimiz” çerçevesinde Yağız Gönüler ile konuştu.

Yakın zamanda müziğimize dair ülkemizde kıymeti büyük kitaplar yayımlandı. Bu kitaplardan biri de Şule Yayınları tarafından basılan, Türkan Alvan ve M. Hakan Alvan’ın ortak ve ciddi bir emek içeren kitapları “Saz ve Söz Meclisi: Şiir ve Musıkî Medeniyetimiz”. 560 sayfalık bu eserle birlikte hem kadim saz ve söz geleneğimizin tarihini keşfetmek hem de medeniyetimizi inşa eden bu güzide sanat dallarının birleşiminden neşet eden ahengi okuyabilmek mümkün. Saz ve Söz Meclisi çerçevesinde kitabın yazarlarından Türkan Alvan Hanımefendi ile hem geleneğimizi hem de geleceğimizi konuştuk.

 

Devamı için: http://www.dunyabizim.com/soylesi/24493/siir-ve-musik-allahin-bize-lutfu-nimetlerdendir

Bu haber toplam 825 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim