• İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C

Şiirlerle Kudüs Özlemi TYB İstanbul’da Yankılandı

Şiirlerle Kudüs Özlemi TYB İstanbul’da Yankılandı
Çekmeköy Belediyesi ve Açık Fikir Platformu ile ortak düzenlenen “Şiirlerle Kudüs Özlemi” programı Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi’nde gerçekleşti.

Coşkulu bir kalabalık eşliğinde geçen programda gençler en güzel Kudüs şiirlerini seslendirdiler.

“Şiirlerle Kudüs Özlemi” programında konuşan TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, “İnsana yatırım yapan, kültürel belediyecilikte özgün çalışmalara imza atan Çekmeköy Belediyesi’ni tebrik ediyoruz. Açık Fikir Platformu projesini bütün belediyelerimizin örnek almasını diliyoruz.  Gençlere sahip çıkmak geleceğe sahip çıkmaktır.” dedi. Bıyıklı, Kudüs'ü yalnızca hüzünle değil, kutlu ve kutsal hatıraları ışığından yürüyen güzel mısralarla anmanın önemini dile getirdi.

Çekmeköy Belediyesi Kültür Müdürü Muhammed Sarı yaptığı konuşmada, "Kudüs'ün özgürlüğüne kavuştuğu günleri görebilmek için Müslümanlar daha çok çalışmalı daha iyi organize olmalıdır.” dedi. Mehmed Âkif’ten bir şiir okuyan Muhammed Sarı,  “Mahmut Bey’in de dediği gibi Kudüs için zafer şiirlerinin yazıldığı günleri de göreceğiz inşallah” dedi.

Gençlerin Kudüs üzerine yazılmış en güzel şiirleri okuduğu “Şiirlerle Kudüs Özlemi” programında bir konuşma yapan Açık Fikir Platformu eğitmeni Orhangazi Gökçe, bu tür programların gençleri Kudüs'e yaklaştırdığını ifade etti ve desteğinden ötürü Çekmeköy Belediyesi'ne teşekkür etti.

Kudüs'ün özgürlüğüne duyulan özlemin mısra mısra dile geldiği şiir dinletisi, ney taksimi ile başladı. Açık Fikir Platformu öğrencilerinin seslendirdiği şiirlerle devam edem programda, Şair Ali Ural “Gece Merdiveni” isimli şiirini okudu. Yazar Ahmet Turgut da "Kudüs'e Özlem" konulu bir konuşma yaptı. “En büyük ilahi proje, en büyük ilahi himmet, en büyük nebevi ikram Müslümanlaradır, müminleredir” diyerek başladığı konuşmasında, “Bu ümmet işte bunun şuurundayken, Kudüs’ün nasıl yönetileceğini tüm insanlığa göstermişti.” dedi.

Açık Fikir Platformu öğrencilerinin fotoğraf anlatımı ve şiirleriyle program sona erdi.

6-001.jpg9-002.jpg7-001.jpg2-007.jpg

Bu haber toplam 1135 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim