• İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Sivil Toplum Kuruluşları Ülkemize Katkı Sağlıyor

Sivil Toplum Kuruluşları Ülkemize Katkı Sağlıyor
Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürü Erkan Kılıç’ı makamında ziyaret etti.

12.09.2019 tarihinde gerçekleşen ziyarette, kamu STK iş birliğinin güçlendirilmesi, mevcut uygulamalar, gündemdeki projeler ve sivil toplum diyaloğunun sağlanmasına ilişkin yapılan çalışmalar gündeme geldi.

TYB Genel Başkanı Arıcan burada yaptığı konuşmada, “1978 yılında yerli ve milli duruşu kendilerine misyon edinerek yola çıkan başta kurucu Genel Başkanımız D. Mehmet Doğan olmak üzere yazarlarımız TYB’ni kurdular. Kurulduğundan bu yana birliğimiz yurt içinde ve yurt dışında aralıksız kültür, sanat, edebiyat faaliyetlerini düzenlemektedir.” dedi.

TYB’de; Yunus Emre, Mevlana, Nurettin Topçu ve Safahat okumaları yaptıklarını belirten Arıcan, Kutadgu Bilig'in Yusuf Has Hacib tarafından Yazılışının 950. Yıl Dönümü nedeniyle de Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa “Kutadgu Bilig” okumalarının Ankara’da, birliğin şube ve temsilciliklerinde gerçekleşeceğini söyledi.

img_4780.jpg

Prof. Dr. Arıcan, birliğin bünyesinde kurulan gençlik birimleri olduğunu hatırlatarak, "TYB, hiçbir kurumda yapılmayan bir şeyi yapıyor. Yabancı uyruklu insanlara bir yıldır Türkçe metin yazarlığı seminerleri veriyoruz. Biz, sadece Türkçeyi öğretmek yetmez diye düşünüyoruz. Yükseköğretim amaçlı ülkemize gelenler, Türkçeyi bir şekilde öğreniyor ama Türkçe bir metin ile duygularını yazabilmesi çok daha özel bir şeydir." diye konuştu.

TYB olarak  kültür ve sanat alanındaki iş birliğine her zaman hazır olduklarını belirten Arıcan, “Yerli ve milli’ olan tüm iş birliklerine açığız. Bu anlayışla, Anadolu’muzun hemen hemen birçok şehrinde; yerel yönetimler, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği ile kültür sanat faaliyetleri düzenlenmeye devam diyoruz” ifadelerini kullandı.

“41 yıldır yaptığımız her faaliyette öncü olduk." diyen Arıcan, şöyle devam etti: "Nizamülmülk, bin yıl olmuş doğumu itibariyle ki Nizamülmülk, Türk-İslam devlet geleneğinin mimarıdır. Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti olarak aynı devlet geleneğini sürdürüyoruz. Sultan Alparslan'ın da veziridir. İnanabiliyor musunuz Türkiye'de ilk kez uluslararası bir faaliyet, belki de dünyada ilk kez bir Nizamülmülk sempozyumu yapıldı geçen yıl. Aslında şunu yapmaya çalışıyoruz, tarihte var olan ve kitaplardan okuduklarımızı, edebiyatçımızın, felsefecimizin, siyaset bilimcimizin gündemine taşımak istiyoruz.”

Genel Müdür Erkan Kılıç da yaptığı konuşmada ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Kılıç, günümüzde sivil toplum kuruluşlarının çok önemli görevler üstlendiğini, STK ve kamu arasında iş birliğini sağlamak amacıyla zaman zaman toplantılar düzenlediklerini ve ziyaretlerde bulunduklarını ifade etti.

Dünyada sivil toplum kuruluşlarının nasıl yapılandığını, hangi hizmetleri nasıl yaptıklarını araştırarak ülkemize uygun olacak iyi örnekler üzerinde de çalışmalar yürüttüklerini belirten Genel Müdür Kılıç, son 15 yıllık dönemde demokratikleşme ve sivilleşme yönünde önemli reformlar yapıldığını bunun da sivil toplumun gelişmesine katkı sağladığını söyledi.

Konuşmalardan sonra TYB Genel Başkanı  Prof. Dr. Arıcan, Genel Müdür Kılıç’a TYB’nin yayınlarından hediye etti.

img_4787.jpg

Ziyarete TYB Vakfı 2. Başkanı İbrahim Ulvi Yavuz, danışman Ferhat Koç, Yönetim Kurulu Üyeleri  Prof. Dr. Hasan Yücel Başdemir ve Mahmut Erdemir, İdari İşler Müdürü Mustafa Ekici, Genç TYB koordinatörü Hüseyin Türk, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünden Proje Destek Daire Başkanı İzzet Güven ve Dış İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Türköz katıldı.

                                                                                                                      Mahmut Erdemir

 

 

Bu haber toplam 1251 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim