Son Ayak İzi

Son Ayak İzi
Manisa Turgutlu’da öğretmen olarak görev yapan Sedat Danacı’nın kitabı “Son Ayak İzi” doğa sevgisinin yanı sıra okuma-araştırma üzerine kurgulanmış önemli bir eser.

Okuyucuyu sıkmayan bir solukta okunacak kitabın ilk iki bölümünden içerikle ilgili bilgiler vermek istiyorum.

 

1.Bölüm

İstanbul’dan akşam saat 20.30 da hareket eden otobüs sabahın 09.00 unda otogara girerken Bilge de tüm yolcular da yorgundu. Bilge yolculuk sırasında eski kız arkadaşı Canan’ı gördü ve gözünü hiç ayırmadı saçlarını uzatmış diye düşündü kaçamak bakışlarla oda bakıyordu. Canan evlenmiş bir de kızı olmuş Bilge aklındaki tüm kötü düşüncelerden kurtulmak istercesine “ben buraya bunun için gelmedim .” dedi kendi kendine... Nalan Bilge’nin 11yıllık eşi iktisat fakültesi mezunu özel bir bankada müşteri temsilcisi olarak çalışıyor. Bilge ile tanıştıklarında mutlu mesut yaşayacaklarına inanmışlardı. Aşık değillerdi olamadılar da... İstanbul trafiğinin yoğun olduğu bir akşam bilge taksi şoförü ile sohbete başlar ve o gece kararını verir. Emekliliği beklemeyecek özgürlüğünü ve kalan ömrünü, o ihtiyar şoför gibi, bir maaş karşılığında satmayacaktı... Bilge kaçmayı seçti ve eşyalarını hazırlamaya başladı.

Gidecekti Bilge kafasında bir tarih yoktu malzemelerini tamamlamıştı. İstifa dilekçesini hazırladı evin borçlarını ödeyip eşinin devralacağı notuyla kullanıma kapattı ev Nalan’ın üstüneydi arabayı da Nalan’a bırakıyordu bankadaki parasının tamamını çekti. Son bir şey kalmıştı. nereye gidecekti? Nalan’a bir veda mektubu yazdı; mektupta “ben seninle aradığım mutluluğu bulamadım...” dedi. Sabah oldu ve terminale doğru yol aldı ...

 

2.Bölüm

Yeni hayatının ilk gününe hiç olmadığı kadar dinç bir şekilde erkenden uyanarak başladı. Bilge vakit kaybetmek istemiyordu. Eşyalarını taksiye yerleştirdi hedef Korsan Koyu’ydu sırt çantasını önüne alıp, eşyalarını özenle çıkartıp taşın üzerine koydu. Çadırı ve küçük kamp küreğini çıkardı çadır yerini temizlemeye başladı ve başladı kurmaya doğada her şey tecrübeydi bu sayede çabucak kurmuştu çadırını. Etraf iyice kalabalıklaşmıştı. Guruplar halinde gelen dağcı ekibi gördü. Bilge çok sevmişti burayı, ama uzun süre kalacağı bir yer olmadığını biliyordu...Okurken bazen gülümseyeceğiniz bazen de hüzünleneceğiniz bu eseri kitap severlere tavsiye diyorum.

 

Son Ayak İzi / Yazarı: Sedat Danacı / Baskı Yılı : 2018/ Sayfa Sayısı : 202/ ISBN-10: 6057993217

 

İrem Başkale

Bu haber toplam 1353 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim