• İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Sonsuz iradenin millet durağı

Sonsuz iradenin millet durağı
Nurettin Topçu, vefatının 40. yılında, “40 Yıl Sonra Nurettin Topçu Bilgi Şöleni” adıyla düzenlenen sempozyumda anılıyor.

İlk oturumda konuşan D. Mehmet Doğan, "Sonsuza yönelen iradenin millet durağı, cümlesiyle onun milliyetçiliğini tek bir cümleyle özetleyebiliriz” ifadesini kullandı.

Vefatının 40. yılında, Nurettin Topçu için “40 Yıl Sonra Nurettin Topçu Bilgi Şöleni” düzenlendi. Dün gerçekleşen sempozyumun ilk gününde, büyük düşünürün fikirleri ile düşünce dünyamızdaki yerinin konuşulduğu iki oturum gerçekleştirildi. Etkinlik, bugün de Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul şubesinin Sultanahmet'teki İstanbul Kültür Merkezi'nde devam edecek.

DERİN FELSEFİ TEMELLERE SAHİP

Yenikapı Mevlevihanesi /Medeniyetler İttifakı Enstitüsü'nde gerçekleşen sempozyumun “Nurettin Topçu Hareketi” başlıklı ilk oturumunda konuşan D. Mehmet Doğan, “Nurettin Topçu'nun milliyetçiliğini tek bir cümle ile özetlemek gerekirse, 'Sonsuza yönelen iradenin millet durağı'. Topçu'nun din, tarih ve toprak kavramı etrafında oluşturduğu fikir, derin felsefi temellere sahip. Topçu, insanı, tek başına varlığı olan canlıdan çıkararak, Allah'a uzanan hareket iradesi olarak nitelendirir. Millet de o uzanan hareket de orta basamak bir duraktır.”

382b6de6topcudekupe.jpg
“Nurettin Topçu'nun Anadolu Siyaseti” konulu ikinci oturuma katılan Osman Aydoğan, “Topçu'yu anlamak, bizim için çok zahmetli oldu. Okudukça Topçu'nun felsefesinin ne kadar derin ve ufuk açıcı olduğunu anladık. Topçu, hem aktüaliteyle alakalı hem de medeniyetimizin ana hatlarını tayin edici felsefesiyle, bana göre şu anda İslam dünyasının tam da ihtiyacı olan bir dünya görüşüne sahip” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 1229 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim