• İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Srebrenitsalı annelerden soykırım davasına destek

Srebrenitsalı annelerden soykırım davasına destek
1995'te en az 8 bin 372 Boşnak sivilin katledildiği Srebrenitsa soykırımında çocuklarını kaybeden anneler, Bosna Hersek'in Sırbistan'a karşı soykırım davasını yeniden açmasını destekliyor

İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Avrupa'da yaşanan en büyük insanlık trajedisi olarak kabul edilen ve en az 8 bin 372 Boşnak sivilin Sırplar tarafından öldürüldüğü Srebrenitsa soykırımında çocuklarını kaybeden anneler, Sırbistan'a karşı soykırım davasının yeniden açılması kararını destekliyor.

AA muhabirine açıklamada bulunan Srebrenitsalı anneler, kaybettikleri yakınları için adaletin yerini bulması gerektiği noktasında hemfikir.

Soykırımda oğlunu ve eşini kaydeden Srebrenitsa ve Zepa Anneleri Derneği Başkanı Munira Subasic, soykırım davasının yeniden açılmasını istediklerini belirterek, "Soykırım mağdurları olarak buna hakkımız var." dedi.

"SIRBİSTAN, SREBRENİTASA'DA SOYKIRIMA DESTEĞİ SAĞLAYAN TARAF"

Soykırımda hayatta kalanlar olarak, gelecek nesillere Bosna Hersek'teki savaşta neler yaşandığını göstermek istediklerini vurgulayan Subasic, kaybettikleri yakınları için adalet istediklerini ifade etti.

Subasic, soykırım davasının yeniden açılmasının Sırplar için de önemli olduğunu savunarak, "Sırbistan, istese de istemese de sorumluluğu almak durumunda. Sırbistan, Srebrenitsa'da soykırım yapılmasında gerekli olan tüm desteği sağlayan taraf. Onlar yardım etmeseydi, Bosnalı Sırplar hiçbir şey yapamazdı." ifadelerini kullandı.

 

Devamı için: http://www.dunyabulteni.net/manset/394539/srebrenitsali-annelerden-soykirim-davasina-destek

Bu haber toplam 789 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim