• İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Suffa'dan Günümüze Üniversiteler ve Bilgi Üretme Faaliyetleri

Suffa'dan Günümüze Üniversiteler ve Bilgi Üretme Faaliyetleri
Prof. Dr. Ömer Özyılmaz, geçtiğimiz günlerde 'Geçmişten Günümüze Üniversiteler ve 21. Yüzyıl Üniversitesi' başlıklı bir sohbet için Bursa'daydı. Ahmet Serin etkinlikten notlarını aktarıyor.

Medeniyet inşa etmede en önemli kurumlardan biri olan üniversiteler, her zaman için önemli olagelmiştir. Çünkü bir toplum bilimsiz kalkınamıyor sonuçta. Koca Osmanlı da, yıkılışını durdurmak için zeki gençlerini dünyanın bilim merkezlerine gönderip bir derman aramıştı derdine.

Geçmişte, dünyanın çeşitli coğrafyalarında kurulmuş İslami eğitim sistemlerine baktığımızda, Müslümanların bilime ulaşma konusunda nazlanmadıklarını, tam aksine, bilimde ilerlemek için nice fedakârlıklara katlandıklarını biliyoruz.

Bilim öğretmek konusunda da cimri değildi Müslümanlar. Medreselerde gayrimüslim hocaların, gayrimüslim öğrencilerin varlıkları tarihi belgelere not düşülmüştür.

Prof. Dr. Ömer Özyılmaz, kendine çalışma alanı olarak eğitimi seçmiş bir akademisyen. Yerli duruş sahibi bir düşünür aynı zamanda. “Geçmişten Günümüze Üniversiteler ve 21. Yüzyıl Üniversitesi” başlıklı bir sohbet için Bursa’daydı Ömer Özyılmaz. 5 Ocak Cuma gecesi Birlik Vakfı Bursa Şubesi’nin geleneksel Cuma Meclisi’ne konuk olarak genelde eğitim, özelde de İslami eğitim konusundaki düşüncelerini paylaştı dinleyicilerle.

Ömer Özyılmaz, “Yeni Türkiye, yeni yüzyılda kuruluyor. Yeni Türkiye’nin üniversitesinin nasıl olması gerektiği konusunu o yüzden sizlerle paylaşacağım.” diyerek ülkemizin geleceğine dair ümitvar düşüncesini de aktarmış oldu.

Devamı: http://www.dunyabizim.com/etkinlik/27695/suffadan-gunumuze-universiteler-ve-bilgi-uretme-faaliyetleri

Bu haber toplam 778 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim