• İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

Şükrü Karatepe "Yeni Anayasa" çalışmaları üzerine konuştu.

Şükrü Karatepe "Yeni Anayasa" çalışmaları üzerine konuştu.
Tarkan Zengin'in yönettiği TYB Kültür Sohbetlerinin Aralık ayı programında Prof. Dr. Şükrü Karatepe "Yeni Anayasa" çalışmaları üzerine konuştu.

Cumhurbaşkanı başdanışmanı Prof. Dr. Şükrü Karatepe TYB Mehmed Âkif Divanı'nda 20 Aralık salı akşamı "Yeni Anayasa" çalışmaları üzerine bir konuşma gerçekleştirdi. 

Karatepe, neden yeni bir anayasa gerektiği, neden başkanlık sistemine geçilmesi gerektiği ve bu bu yenilikler için nasıl bir çalışma yürütüldüğü üzerine konuştu. 

Neden anayasanın değişmesi gerektiğini anlatırken, bu anayasnın darbe anayasası olduğunu ve her kesimden ilim adamlarının ve siyasetçilerin bile bu anayasının değişmesi konusunda hem fikir olduğunu ileri sürdü. "Ayrıca ideolojik bir tepki olarak oluşturulduğu için kendisi dışındaki bütün ideolojileri reddediyor" dedi. Karatepe, tüm bunlara rağmen anayasının değiştirilmesinin bu denli başarısız girişimlerde takılı kalmasını bazı keimlerin 'ideolojik takıntılar'ına bağladı. 

Başkanlık sistemine geçilmesinin gerekliliğini anlatırken, 1982 Anayasının cumhuriyet dönemine göre yahut 1961'e göre hayli güçlü bir cumhurbaşkanlığı dizayn ettiğini ve zaten şuan sistemin başkanlık sistemine yakın bir durumda bulunduğunu ifade etti. 

Yapılan çalışamaların detaylarına da değinen Karatepe, dinleyicilerden gelen sorular üzerine bazı maddeler üzerine görüşlerini beyan etti. 

dsc_6756.jpg

dsc_6805.jpg

dsc_6814.jpg

dsc_6821.jpg

dsc_6828.jpg

dsc_6752.jpg

Bu haber toplam 2393 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim