• İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Süleyman Ragıp Yazıcılar, Sorularımıza Cevap Verdi

Süleyman Ragıp Yazıcılar, Sorularımıza Cevap Verdi
Süleyman Ragıp Yazıcılar Kimdir?
1984 senesinin Nisan ayında İstanbul Fatih’te doğdu. Annesi Norveçli, rahmetli babası Trabzonludur. Çocukluk ve ilk gençlik yılları Esenler’de geçti. Önce Hasip Dinçsoy İlköğretim Okulu’nu, ardından da Vatan Anadolu Lisesi’ni bitirdi. (Şu anki adı: Samiha Ayverdi Anadolu Lisesi) İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi Din Psikolojisi dalında yüksek lisansını tamamladı. Şu an Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde “Kişilerarası İletişim” bölümünde doktora yapan Yazıcılar, aynı zamanda Genç Dergisi’nin Yazı İşleri Müdürlüğünü ve Uluslararası GENÇ Derneği’nin başkanlığını yürütmektedir. Evli ve iki çocuğu olan yazar, bilmediğini çaktırmayacak kadar uzun sap bağlama çalabiliyor, kelime ve kavramlara özel bir ilgi duyuyor, kültürün ilk basamağının ana dilimizi iyi konuşup iyi yazmak olduğuna inanıyor. “Güzel Gölgelik” isimli bir şiir kitabı bulunan Yazıcılar “mânâ” kelimesinin peşinden gidiyor.
 
Niçin yazıyorsunuz? 

Yaşadığımız hayatın ne çok yansıması var içimizde, ne muazzam bir şey kalp taşımak, tarif etmem zor. İnsan gibi yaşama derdi, kalbimde sonsuz ilhama vesile. Hürmet ettiğim her şey eşsiz bir mana ummanı kesiliyor, hayret ettiğim her dakika içimde kelimeler çağlayanına sebep oluyor. Yaşamak ve yazmak bir bütün benim için, ayıramıyorum, bir çeşit varoluş tercihi. Yazarak çoğalmak, yazarak güzelliklere vesile olmak, yazarak yaşamak iyi geliyor.

Yalnız olduğunuzu düşünüyor musunuz? 

Hem çok yalnız hem de her şeyle derinden alakalı bir varlık olmak muhteşem bir şey. Yalnızlığım ve kalabalıklığım tarifsiz bir cem hâlinde.

Edebiyat delilik midir? 

Edebiyat ne tatlı, ne güzel, anlatmak imkansız. Edebiyat delilikten çok velîliğin kapısını aralar insana.

Sizi özetleyen en iyi cümle nedir? 

İnsanı bir cümle özetleyebilir mi emin değilim, lakin şu mısram ile anılmak isterim.

Kalbi sevgi dolu insanların yanı olsun yerim

Süreyim biraz sefa garazsızlıktan mütevellit    

Sizi yazmak mı daha çok heyecanlandırıyor; yoksa eserlerinizin okunması mı?

Yazı vesilesiyle içime sığmayan içim rahatlıyor. Eserlerim okunduğunda bir başka gönle misafir olmaktan dolayı büyük mutluluk yaşıyorum, mahcup oluyorum.

Yeni bir kitap yazmayı düşünüyor musunuz?

Kısmet olursa yakında yeni kitabım çıkacak, birkaç senelik günlükler bir araya gelecek, birçok aşaması bitti, sadece tasarımı ve basımı kaldı.

Derin sularda yüzmek mi; yoksa beş yıldızlı bir otelin havuzu mu? 

Yüzmeyi geç öğrendim, çok sevdim, korkularımı yenip ayaklarımın yere bastığı kıyılardan ayrıldım ve berrak koylara gitmenin lezzetini tattım. Bir de Osmaniye’nin Karaçay’ında çocuklarla “çimdik”, bu da güzelmiş, tercihim bundan yana.

Yürümek mi makam aracı mı?

Teoride yürümek, pratikte makam aracı olsa fena olmaz, ikisi de güzel nimetler. 

Devamı: http://www.izdiham.com/suleyman-ragip-yazicilar-sorularimiza-cevap-verdi/

Bu haber toplam 5586 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim