• İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Süleyman Seyfi Öğün'den: İstikrar ve dönüşüm stratejileri çatalında Ak Parti

Süleyman Seyfi Öğün'den: İstikrar ve dönüşüm stratejileri çatalında Ak Parti
7 Haziran 2015 seçimlerine çok az bir zaman kaldı. Bir açıdan bakıldığında bu seçimin, siyâsal partilerin sıralaması îtibârıyla sürpriz bir tarafı yok.

AK Parti'nin birinci geleceğine muhakkak nazarıyla bakabiliriz. CHP, MHP ve HDP'nin sıralamadaki yerleri de değişmeyeceği ortada. Zâten bu konuda yapılan araştırmaların hiçbirisi, sıralamanın değişeceğini söylemiyor.
Diğer taraftan bugünlerde, normal olarak kamuoyunun tercihini çoktan yapmış olması; konsolide seçmenler bir yana, kararsızların da bir kararlılık elde etmiş olması beklenir. Ama izlenimlerimin bu yolda olduğunu söyleyemeyeceğim. Kararsızların dalgalanması devâm ediyor.
Bir kere seçimin gâlibi en fazla oyu alan parti olmayacak. Seçim sisteminin garâbetleri üzerinden şu söylenebilir: Bu seçimin gâlibini tamâmen oranlar ve bununla ne kadar uyumlu olduğu tartışmalı olan milletvekili dağılımı belirleyecek. Diğer taraftan bu seçimin özelliği psikolojik etkileri sayıları aşan görece kazanımlarda yatıyor. Meselâ HDP'nin %10 barajını geçmesi ihtimali gerçekleşirse, hiç kuşkusuz sıralamadaki yeri ne olursa olsun, bu partiyi 2015 seçiminin yıldızı yapmaya yetecektir. 

Devamı için: http://www.yenisafak.com.tr/yazarlar/suleymanseyfiogun/istikrar-ve-donusum-stratejileri-catalinda-ak-parti-2011003

Bu haber toplam 306 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim