• İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

Sulhi Ceylan, Zaman Geçer

Sulhi Ceylan, Zaman Geçer
1979 yılında İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Kocaeli’de, üniversite öğrenimini ise Trabzon’da tamamladı. Halen edebifikir.com sitesinin editörlüğünü yapmakta olup çeşitli edebiyat ve fikir dergilerinde şiir ve yazıları yayınlanmaktadır.

Kitapları:

  • Çıplaklık Giyinir Hakikat – Yedi İklim Yayınları (Şiir)
  • Özgür ama Tutsak – Mostar Yayınları (Deneme)
  • İnsanı Okumak – Mostar Yayınları (Deneme)
  • Renklerden Ayrılık – İzdiham Yayınları (Şiir)

1.Niçin yazıyorsunuz?
Yazmak bir sonuç aslında. Öncülü ise okumak. Son derece ciddi ve aşkla okumanın bir sonucu olarak görüyorum yazmayı. Hayatımda “kolaylaştırma” diye bir kelime var. Bazı işlerin bazı kişilere Allah tarafından kolaylaştırıldığına inanırım. Dolayısıyla her insan için bir kolaylaştırma vardır. Bu ise insanların birbirine karşı kibirlenmesini engelleyen bir durum. Yani kimse kimseden üstün değil. Sadece farklı alanlarda kolaylaştırma sözkonusu. Suyun akışını eğimin belirlemesi gibi.

2.Yalnız olduğunuzu düşünüyor musunuz?
Yalnız olmadığımı hiç düşünmedim. İnsanların kalabalık olabileceğine de inanmıyorum. Hatta kalabalığın bir görüntü aldatması olduğunu düşünürüm. Bir velinin “İnsanları Allah’a götüren yollar, mahlûkatın nefeslerinin adetleri kadardır.” sözünü bu anlamda da okuyabiliriz. Her yol kişiye özeldir ve kimse kimsenin ayak izini takip edemez. Sadece takip ettiğini sanır ama attığı kendi adımıdır. Yani yalnızız. Ama bazı insanlar yalnız olmadığını sanır. Bu ise tam bir kandırmacadır. Ama madem insan kendini kandırarak mutlu oluyor, yapabilecek bir şey yok. Köyün delisi olmak zor iştir.

3.Edebiyat delilik midir?
Edebiyat delilik değildir ama delilik de edebiyat dâhildir. Edebiyatı bir kelimeye sıkıştıramayız çünkü insan tek bir kelime ile tanımlanamaz. İnsanın her hali edebiyata dâhildir.

Devamı: https://www.izdiham.com/sulhi-ceylan-zaman-gecer/

Bu haber toplam 1896 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim