• İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Sultan Abdülhamid’in en bedbaht şehzadesi: Abdülkadir Efendi

Sultan Abdülhamid’in en bedbaht şehzadesi: Abdülkadir Efendi
Şehzade Abdülkadir Efendi, Sultan II. Abdülhamid'in üçüncü oğlu olarak dünyaya geldi. Alışılmışın dışında, şahsına münhasır bir şehzade olan Abdülkadir Efendi, Sultan Abdülhamid'in görüşlerine ve yönetimine genel olarak muhalif bir tavır içindeydi.
Öyle ki, Sultan Abdülhamid de zaman zaman kendisine sitemde bulunurdu. Şehzade Abdülkadir, Osmanlı hanedanının sürgünde maddi ve manevi açıdan en çok sıkıntı çeken üyesi oldu. Sürgün sırasında soğuktan hastalanan iki aylık kızı Bidar Sultan'ı toprağa verdi, dolandırılarak malı mülkü elinden alındı ve yaşamı geçim sıkıntılarıyla geçti… Sultan Abdülhamid'in en bedbaht şehzadesi Abdülkadir Efendi'ye dair bilinmeyenleri sizlerle buluşturuyoruz.

Sultan II. Abdülhamid'in üçüncü oğlu olan Şehzade Mehmed Abdülkadir Efendi, 1878 yılında dünyaya geldi. Annesi Sultan Abdülhamid'in en makbul haremlerinden Bîdâr Kadınefendi'dir.

Özel saray eğitimi alan Abdülkadir Efendi, Almanya'da askerî tahsil gördü. Bunun yanında bir de keman eğitimi aldı. Ayrıca birkaç dili iyi seviyede bilirdi.

Devamı: https://www.fikriyat.com/galeri/tarih/sultan-abdulhamidin-en-bedbaht-sehzadesi-abdulkadir-efendi

Bu haber toplam 2954 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim