• İstanbul 24 °C
  • Ankara 25 °C

Sumaya Khadare: Suriyeliler de Türkler de Benim Halkım, Biz Bir’iz

Sumaya Khadare: Suriyeliler de Türkler de Benim Halkım, Biz Bir’iz
''Sanatımla vicdanları uyandırmak ve insanlara bir vicdanları olduğunu hatırlatmak istiyorum. Ve ruhlarıyla, fikirleriyle konuşmak...'' Suriyeli ressam Sumaya Khadare ile konuştuk.

Suriye iç savaşı ülkede yaşayan her kesimden insanı derinden etkiledi. Savaşla birlikte ülkesini terk etmek zorunda kalan Suriyeli sanatçılar, yaşadıklarını sanatları ile anlatmaya çalışıyorlar.

Ressam Sumaya Khadare de onlardan biri. Resimleri dünyanın farklı ülkelerinde sergilendi. Şu anda Türkiye’de ve sanatıyla ülkesini ve ülkesinin insanlarını anlatmaya devam ediyor.

Sümeyye Hanım, bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

Halepliyim. 1984 yılından beri resim sanatı ile ilgileniyorum. Çok farklı ülkelerde sergi ve fuarlarda çalıştım. Batı ve Arap ülkeleri dahil bir çok ülkede resimlerim sergilendi. Dubai, Suudi Arabistan, Ürdün, Mısır gibi. Aynı zamanda Batılı ülkelerde de çokça sergilere gittim. Fransa, Almanya, İngiltere gibi ülkelerde de çalışmalarım var. Kendi ülkem Suriye’de de çokça çalışmalarım oldu ve eserlerim birçok önemli sergi ve fuarda sergilendi. En son sergim 2011 yılında oldu. Yani savaş başlamadan önceydi. 8 Mart’ta gazetecilerle beraber olan bir fuarda resimlerim sergilendi, ondan sonra da son olarak Halep’te yetimhane yararına düzenlenen sergide görev aldım. Bu 16 Temmuz 2011 yılında olmuştu. Daha sonra Türkiye’ye yani İstanbul’a geldim. Allah’ı razı etmek için çabalıyoruz elhamdulillah.

Resim sanatına ne zaman başladınız?

Çocukluktan itibaren hep bir ilgim vardı resim çizmeye dair. Ancak profesyonel olarak 1984 yılında başladım.

Suriye’den ne zaman çıktınız?

2013 yılında çıkmak zorunda kaldım.

Devamı: http://www.dunyabizim.com/soylesi/27969/sumaya-khadare-suriyeliler-de-turkler-de-benim-halkim-biz-biriz

Bu haber toplam 789 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim