• İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Sur ilçesinde terörün izleri siliniyor

Sur ilçesinde terörün izleri siliniyor
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde vatandaşlar, terör saldırılarının ev, yol, iş yeri ve ibadethanelerdeki izlerini silmeye çalışıyor

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaşayan vatandaşlar, PKK mensuplarının yakalanması, hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için gerçekleştirilen operasyonların ardından, terör saldırılarının ev, yol, iş yeri ve ibadethanelerdeki izlerini silmeye çalışıyor.

Sur'da güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyonların sona ermesinin ardından teröristlerin ilçedeki tahribatı gün yüzüne çıktı. Cevatpaşa, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş ve Cemal Yılmaz mahalleleri ile Gazi Caddesi'deki ev ve iş yerleri, hala terör saldırılarının izini taşıyor.

Vatandaşlar, terör saldırıları nedeniyle zarar gören iş yerleri ve evlerini el birliğiyle onarıyor. Bazı vatandaşlar, kazma ve küreklerle evlerinin önüne kazılan hendekleri kapatmaya, bazıları ize yola döşenen patlayıcıların infilak etmesi sonucu oluşan çukurları doldurmaya çalışıyor.

Operasyonların ardından evlerine dönen ve örgüt mensuplarının evlerine verdiği zararı gören vatandaşlar, büyük şaşkınlık yaşadı.

Evlerin camları ve kapıları yenilenirken, zarar gören mobilyalar onarılıyor, kurşun izleri bulunan duvarlara sıva yapılıyor.

Devamı için: http://www.dunyabulteni.net/politika/343550/sur-ilcesinde-terorun-izleri-siliniyor

Bu haber toplam 778 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim