• İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Tahrir Dergisi’nin 7. sayısı yakın zamanda okuyucuyla buluştu.

Tahrir Dergisi’nin 7. sayısı yakın zamanda okuyucuyla buluştu.
Tahrir Dergisi’nin 7. sayısı yakın zamanda okuyucuyla buluştu.

Önceki sayılarda edebiyatçılarla söyleşen derginin bu sayıdaki söyleşi tercihi bir müzisyenden yana olmuş. Santurî Sedat Anar, müziğe nasıl başladığından ve müzik yaparken hangi kaynaklara yöneldiğine değin birçok şeyden bahsetmiş. Sedat Anar, “Benim bir sözüm vardır, her yerde söylerim zaten. Dünyanın en güzel sahnesi sokaktır ve en güzel dekoru ise çöp arabasıdır. Düşünsenize içinden çöp arabası bile geçen bir sahneyi. Her kesimden insana ulaşabiliyorsunuz.” diyor.

Bu sayıyla birlikte dergiye yeni bir bölüm de eklenmiş. Adı, Müzik Kutusu. Bu bölümün misafirleri dönüp dönüp dinledikleri, kendilerinde iz bırakan ve hatırası olan şarkıları anlatıyorlar. Müzisyen ve edebiyatçı Selçuk Küpçük, “Bende iz bırakan çoğu şarkının 1980’li ve 90’lı yılların eserleri olduğunu belirteyim.” diye başlayan doyurucu bir yazı kaleme almış.

Derginin bu sayıdaki şairleri Ahmet Menteş, Arif Mete, Beyhude Çağlar, Hüseyin Gülaçar, Mesut Ateş, Mustafa Işık, Salih Yıldırım ve Yavuz Erdem.

 

Devamı için: http://www.izdiham.com/tahrir-dergisinin-7-sayisi-cikti/

Bu haber toplam 842 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim